UFC - 20.01.2021 17:22

Nový Chabib? UFC má svojho neporazeného Nurmagomedova

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Presne deväť rokov po úspešnej premiére Chabiba Nurmagomedova v UFC sa o slovo hlási ďalší bojovník s takýmto priezviskom. Umar Nurmagomedov zvládol svoj debut medzi elitou a zostáva tak naďalej neporazený v profesionálnej kariére.

V skutočnosti nejde o náhodu. Umar je bratrancom slávneho Chabiba, no štýl majú obaja veľmi podobný. Mladší z tejto dvojice, ktorý len pred malou chvíľou absolvoval premiéru v UFC, vyhral už svoj trinásty zápas v profesionálnom MMA. Až šesť z týchto víťazstiev bolo submisiou, čím vyniká aj Chabib. Sám kráľ ľahkej váhy prišiel svojho bratranca podporiť a po zápase sa k jeho úspešnému debutu vyjadril.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ESPN MMA (@espnmma)

„Pred deviatimi rokmi, 20. januára 2012, som svojho súpera porazil presne takisto. Dnes Umar predviedol to isté, no kým ja som vyhral v treťom, on už v druhom kole,“ vyjadril sa Chabib v pozápasovom rozhovore s Danielom Cormierom. Svojimi slovami narážal na ukončenie technikou rear-naked choke, ktorú predviedol dnes Umar, zatiaľ čo pred deviatimi rokmi ňou uspel Chabib proti Kamalovi Shalorusovi. V druhom kole porazil Sergeja Morozova v bantamovej váhe a UFC sa tak môže tešiť na ďalšieho Nurmagomedova.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora