UFC - 30.01.2021 18:03

Má poškodený zrak, tvár mu dá dokopy operácia. MMA veterán končí

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Tridsaťšesťročný americký bojovník Nik Lentz sa v januári svojim fanúšikom hlásil na Instagrame fotografiou svojej domlátenej tváre a zraneného oka po prehre s Arnoldom Allenom. O rok neskôr pridal veľmi podobný obrázok, keď ho tesným spôsobom zdolal Movsar Jevlojev a rozhodol sa, že stačilo. Otec dvoch malých detí už viac do klietky nevojde a svoju profesionálnu kariéru skončil 45. zápasom.

Operácii oka musel byť podrobený už pred rokom a teraz ho čaká ďalšia, komplexnejšia. Tá ma dať dokopy značnú časť domlátenej tváre. Lentz bol pritom svojho času pomerne vysoko v rebríčku ľahkej váhy a keď v máji 2019 čelil Charlesovi Oliveirovi, jeden z tejto dvojice sa mal dostať veľmi blízko k elite, reprezentovanej Nurmagomedovom či McGregorom. Brazílčan však natiahol svoju víťaznú šnúru, kým rodák z Minnesoty započal sériu troch prehier.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nik "The Carny" Lentz (@niklentz)

Negatívne výsledkové obdobie sa podpísalo aj na zdravotnom stave skúseného Američana a jeho najbližší operačný zákrok bude z kategórie riskantných. "Hovorí sa, že po prehre nemáte robiť uponáhľané rozhodnutia, ale toto také nie je. Zranenie oka, ktoré som utrpel, bolo kariéru ukončujúce. Celkovo som stratil 40 percent svojho videnia, ale chcel som zistiť, čo spraví ešte jeden ostrý zápas. Pochopil som, že už je nemožné bojovať na tejto úrovni," informoval Lentz. Počas svojej kariéry 30krát zvíťazil, 12krát bol zdolaný, dvakrát remizoval a jeden jeho duel bol administratívne zmenený na "nesúťažný".

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora