UFC - 06.02.2021 13:29

Bojovník UFC sa škaredo zranil pri otužovaní

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Profesionálni športovci majú vo svojich zmluvách často zakotvený zákaz adrenalínových športov či iných rizikových aktivít. Otužovanie medzi ne nepatrí, no Ultimate Fighting Championship možno tento krok zváži. Práve pri kúpaní sa v ľadovej vode sa škaredo zranil Merab Dvališvili, bojovník bantamovej váhy, ktorý je súčasťou tejto organizácie už viac ako tri roky. Keďže má aktuálnu víťaznú šnúru a do klietky vošiel naposledy v auguste, promotéri mu zrejme už vymýšľali zápas. Proces však museli zastaviť, pretože gruzínsky bojovník putoval do nemocnice.

Rodák z Tbilisi dostal nápad, že si do vody skočí šípku a ukázalo sa to ako mimoriadne hlúpe. V kalnej vode ho prekvapili kusy ľadu a konáre stromov, ktoré mu spôsobili niekoľko krvavých zranení na tvári aj tele. Za všetkým bola pritom nevinná a lákavá možnosť, keď sa počas behu dostal k rybníku a rozhodol sa, že sa na chvíľku schladí. Prečo však namiesto pozvoľného vstupu do vody volil "harakiri mód", ostane záhadou. Tržné rany museli byť zašité, teraz potrebujú čas a Dvališviliho tak skoro v akcii neuvidíme. To je veľká škoda.

V rebríčku bantamovej váhy sa prediera do prvej desiatky a hovorí sa o ňom ako o majstrovi takedownov. Svoje prvé dva zápasy v UFC pritom prehral, no Dana White v ňom evidentne potenciál videl a nechal mu priestor na reparát. Ten Gruzíncovi vyšiel perfektne. V ďalších piatich súbojoch si pripísal päť víťazstiev. Medzi nimi aj skalp mimoriadne skúseného Johna Dodsona, ktorý má v tejto váhovej divízii za sebou duely s veľkými esami, vrátane aktuálneho šampióna Piotra Jana.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora