UFC - 10.02.2021 17:22

Česko má druhého UFC zápasníka v najlepšej desiatke

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/UFC.com

Českí zápasníci prežívajú v UFC skvelé obdobie. Najvyššie postaveným fighterom je aktuálne Jiří Procházka, ktorý sa v rebríčku poloťažkej váhy nachádza na piatom mieste. Najnovšia aktualizácia však do najlepšej desiatky posunula aj druhého zástupcu našich severozápadných susedov.

David Dvořák sa šplhá rebríčkom mušej váhy. Nedávno sa nachádzal na dvanástej priečke, no následne klesli Tim Elliott a Raulian Paiva, čo znamená posun "Undertakera". Rodák z Hradca Králové má za sebou dva zápasy medzi elitou, pričom oba vyhral na body. V marci 2020 si poradil s Brazílčanom Brunom Silvom a v septembri pridal aj víťazstvo nad Jordanom Espinosom. Aktuálne tak ťahá sériu pätnástich výhier v rade, keď naposledy prehral ešte v máji 2012 s Filipom Mackom.

Svojho ďalšieho súpera v UFC ešte Dvořák nepozná, keďže ho v poslednej dobe trápia zranenia. Dá sa však očakávať, že sa po zotavení bude snažiť dostať do čo najlepšej formy, aby mohol rebríčkom stúpať ďalej. V rámci jeho váhovej kategórie, ktorá je najnižšou mužskou v MMA, je úradujúcim šampiónom Deiveison Figueiredo. Vzhľadom na to, že mušia váha nie je priveľmi obsadená, mohol by sa Dvořák po ďalších víťazstvách pomerne rýchlo prepracovať k titulovej šanci.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora