UFC - 15.02.2021 20:56

Potvrdené: Jones vo svojej premiére v ťažkej váhe pôjde hneď po titule

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Americký fighter Jon Jones je mnohými považovaný za najlepšieho MMA bojovníka všetkých čias, no zároveň má pre svoje "excesy" množstvo odporcov a neprajníkov. Tomu adekvátny rozruch rozpútala informácia, že hviezda poloťažkej váhy prešla o divíziu vyššie a hneď vo svojej premiére bude siahať po opasku šampióna. Nedávno to v rozhovore pre americký portál TMZ potvrdil prezident organizácie Dana White. Ťažká váha má pritom viacerých bojovníkov, ktorí sú presvedčení, že by konfrontáciu s 33-ročným Američanom zvládli a v klietke by rozhodne neboli bez šance. Ten si však užíva už vyše roka trvajúce voľno a po ňom siahne po priebežne najlepšom bojovníkovi.

Až v marci v Las Vegas sa proti sebe má postaviť Stipe Miočić s Francisom Ngannouom, pričom prvý menovaný bude obhajovať svoj titul šampióna ťažkej váhy. Práve naň si zuby brúsi aj Jones, ktorý by tak opanoval druhú váhu počas svojej bohatej a úspešnej kariéry. V rámci nej je naďalej nezdolaný a jeho jediná prehra bola diskvalifikáciou za nelegálny úder lakťom. V roku 2011 zosadil z trónu poloťažkej váhy legendárneho Shoguna Ruu a odvtedy zvalcoval každého, kto mu skrížil cestu. Medzi skalpami sú veľké mená, z ktorých by sme veľmi ťažko vyberali to najväčšie. Práve tak obhajuje White svoje rozhodnutie.

"Všetci vieme, čo Jones chce. Chce víťaza zápasu Miočić - Ngannou, takže to absolvuje najbližšie," stručne prezradil plány. V poradovníku za ním sa tak ocitne Curtis Blaydes či Derrick Lewis, ktorých čaká už na najbližšom turnaji vzájomný zápas a vznikne tak štvor či dokonca päťzápasová víťazná šnúra, pozícia v popredí rebríčku a s ňou aj zaslúžená titulová šanca. Nedávnym víťazstvom nad Overeemom si svoje postavenie zlepšil aj Rus Alexander Volkov, pre ktorého šlo už o 33. profesionálne kariérne víťazstvo. Skôr ako koncom tohto kalendárneho roka sa však k titulovému zápasu určite nedostane. White totiž váhal už pri otázke, či uvidíme v akcii Jonesa ešte pred letom a následná obhajoba (či už Jonesova, Miočićova alebo Ngannouova) nastane až o pár mesiacov neskôr.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora