UFC - 22.02.2021 19:33

Klein mal v UFC vyzvať neporazeného bojovníka. Všetko je však inak

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Ešte v septembri minulého roka dokázal Ľudovít Klein úspešne vkročiť medzi elitu zmiešaných bojových umení. Tvrdým highkickom a následnými presnými údermi po necelých dvoch minútach porazil Shana Younga. Už čoskoro sa však "Mr. Highlight" v klietke UFC predstaví opäť. Tentokrát ho mala čakať poriadna výzva, keď si plánoval zmerať sily s doposiaľ neporazeným bojovníkom.

Ako sám Klein potvrdil na sociálnych sieťach, bojovať bude 8. mája. Zápasiť tak bude po viac ako siedmich mesiacoch od svojho posledného pamätného víťazstva. Súperom jediného slovenského zástupcu v UFC mal byť Španiel s gruzínskymi koreňmi Ilia Topuria. Doposiaľ neporazený fighter s bilanciou 10-0 má na konte aj dve výhry medzi elitou MMA. Pred niekoľkými dňami si s Kleinom posielal na sociálnych sieťach štipľavé odkazy, na ktoré by však rodák z Nových Zámkov chcel reagovať až priamo v klietke.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ľudovít Klein ?? (@lajosko.klein)

Klein aktuálne ťahá sériu siedmich víťazných duelov v rade. Poslednú porážku zaznamenal ešte v októbri 2017, no odvtedy nenašiel premožiteľa. Topuria vstúpil do profesionálneho MMA v roku 2015. Od toho momentu sa nenašiel bojovník, ktorý by ho dokázal poraziť. Španiel je špecialistom na submisie, ktorými ukončil až sedem z desiatich súperov. V UFC však žiadnu techniku na zemi neukázal, keď pri premiére vyhral na body, zatiaľ čo v druhom zápase protivníka knokautoval. Svoje zápasy v najprestížnejšej organizácii sveta absolvoval v októbri a decembri, čo znamená, že je celkom rozbehnutý.

Proti Kleinovi však napokon nenastúpi. Pôvodne to síce vyzeralo tak, že k tomuto zápasu dôjde, keďže slovenský reprezentant s ponúknutou zmluvou súhlasil. Opačná strana ale odmieta so zverencom Attilu Végha vstúpiť do klietky, čo znamená, že zástupca Spartakus Fight Gymu dostane nového súpera. Termín jeho najbližšieho zápasu by mal zostať v platnosti, a tak sa môžeme tešiť na bojový máj. Týždeň pred Kleinom by sa totiž v UFC mal predstaviť český bojovník Jiří Procházka v súboji s Dominickom Reyesom. V máji by sa do klietky najprestížnejšej organizácie sveta mal vrátiť aj ďalší Čech. David Dvořák podľa dostupných informácii nastúpi na svoj tretí zápas medzi elitou niekoľko dní po slovenskom fighterovi.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora