UFC - 20.02.2021 15:44

Zápasník nesplnil limit. Jeho váha by nestačila ani na vyššiu kategóriu

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Už dnes v noci sa uskutoční ďalší turnaj UFC, ktorého hlavným zápasom bude súboj Curtisa Blaydesa s Derrickom Lewisom. Na vážení, deň pred turnajom, však zaujal iný duel. Konkrétne stret v perovej váhe medzi Rafaelom Alvesom a Patrickom Sabatinim. Jeden z fighterov totiž nesplnil váhový limit, a to veľmi výrazne, keďže ide o nový rekord v najprestížnejšej organizácii sveta.

Skúsený Brazílčan Rafael Alves mal nastúpiť už do svojho 29. profesionálneho zápasu v kariére. Napokon sa tak nestane, pretože limit, ktorý spĺňa túto váhovú kategóriu je stanovený na hranicu 146 libier, čo značí 66,2 kilogramu. Po tom, čo sa Alves postavil na oficiálnu váhu však ručička vyskočila na hranicu 157,5 libry, a teda takmer 71,5 kilogramu. Preváženie o 11,5 libry, čiže viac ako 5 kilogramov, sa zapíše do histórie, keďže ide o najvyšší rozdiel v UFC. Zaujímavosťou je, že Alves by touto váhou nedokázal splniť ani limit ľahkej váhy, v ktorej zápasníci musia mať pri netitulovom súboji najviac 156 libier, čo predstavuje 70,7 kilogramu.

Alvesov zápas sa tak na dnešnom turnaji neuskutoční. Sám Brazílčan sa po nezvládnutí chudnutia na sociálnych sieťach ospravedlnil a naznačil svoj prechod do vyššej váhovej kategórie: „Môj tímový kolega Colby Covington mi vždy hovorí, že mám ísť do ľahkej váhy. Moja bežná váha je 195 libier a zhadzujem na 145. Keby som išiel v ľahkej váhe, spravil by som váhu bez problémov,“ povedal pre MMA Fighting. Zo slov skúseného zápasníka, tak vyplýva, že v bežnom živote disponuje váhou okolo 88 kilogramov. Pri chudnutí na hranicu 66 kilogramov je tak veľmi náročné udržať telo v rovnováhe a dostať sa na požadovanú hodnotu.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora