UFC - 23.03.2021 17:17

Chabib nikdy návrat nezvažoval. Dvere mal otvorené mesiace

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Minulý týždeň Ultimate Fighting Championship potvrdil, že bojovník Chabib Nurmagomedov definitívne končí kariéru a do klietky ani ringu sa už nevráti. Mnohí jeho rozhodnutie z októbra považovali za uponáhľané a ovplyvnené emóciami zo smrti otca a sľubu, ktorý dal matke. Špekulovalo sa o "superfighte", ktorý by mohol jeho názor zmeniť. Či už by šlo o zaokrúhlenie počtu víťazstiev na 30 titulovou odvetou s Connorom McGregorom, návrat Georgesa St-Pierra alebo konfrontáciu s hviezdou inej váhy. Nič také sa však nestane.

"Je ťažké, keď ste vo forme, ste najlepší na svete, ste slávni, ale na všetky takéto ponuky poviete 'nie'. Mnohí ľudia to možno nikdy nepochopia, ale pevne verím, že podporia moje rozhodnutie," povedal Nurmagomedov s tým, že rodina je v jeho rebríčku priorít veľmi vysoko a sľub mame chce v každom prípade dodržať. Prezident UFC Dana White skonštatoval, že celé mesiace nechával otvorené dvere pre potenciálny návrat jedného z najlepších bojovníkov všetkých čias.

Chabib však takúto možnosť nikdy anilen nezvažoval. To už vie aj šéf organizácie, ktorý po najaktuálnejšom stretnutí uznal, že návrat skutočne možnosťou nie je. "Dana to až teraz začal považovať za 'oficiálne', ale ja som rozhodnutý už štyri či šesť mesiacov," povedal rodák z Machačkaly. 32-ročný bojovník zároveň dodáva, že s Whiteom mali po turnaji UFC 259 chlapský rozhovor s dobrou večerou. Vymenili si pár názorov a pochopili svoje postoje. "Veľmi si ho vážim nielen zo svojho osobného pohľadu, ale aj pre to, čo spravil pre tento šport," dodal Nurmagomedov pochvalne na adresu Whitea. V najslávnejšej organizácii sa však bude zrejme objavovať naďalej. Na spomenutom turnaji v Las Vegas koučoval Islama Machačeva a debut na tejto scéne má za sebou aj jeho bratranec Abubakar Nurmagomedov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora