UFC - 28.03.2021 21:17

Plný dom po 13 mesiacoch! UFC vypredalo turnaj za pár minút

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Promotéri najslávnejšej MMA organizácie dokázali svoje plány naplniť do bodky. Dlhší čas odmietali konanie turnajov pred poloprázdnymi halami s obmedzenou kapacitou a tvrdili, že publikum sa vráti až v momente, keď bude možné americké haly kompletne vypredávať. Pri turnajoch na Arabskom polostrove síce spravili výnimku, no turnaj UFC 261 vo floridskom Jacksonville bude "plným domom" po trinástich mesiacoch. Zároveň padli zaujímavé maximá - ide o jeden z najrýchlejšie vypredaných turnajov v histórii a zároveň turnaj s najvyšším ziskom na priemernej cene lístka.

Z veľkého úspechu sa organizácia vytešuje aj na svojich sociálnych sieťach. Vystar Veterans Memorial Arena s kapacitou 15 tisíc miest našla držiteľov všetkých vstupeniek v priebehu pár minút. UFC za to vďačí menej striktným obmedzeniam v štáte Florida, ktoré pomohli už bezprostredne po vypuknutí pandémie. Po sérii zrušeným turnajov v marci a apríli 2020 sa práve v tejto hale organizácia prihlásila po odmlke turnajom UFC 249, na ktorom sa konfrontoval Justin Gaethje s Tonym Fergusonom či Henry Cejudo s Dominickom Cruzom.

Po 34 amerických turnajoch bez divákov bude teraz Florida hostiť prvý vypredaný. Súčasťou šou bude očakávaná odveta medzi Kamaruom Usmanom a Jorgem Masvidalom, v akcii bude veterán Chris Weidman a do akcie sa dostanú aj viaceré popredné ženské bojovníčky. Titulový zápas mušej váhy obstará Čang Wej-li s Rose Namajunasovou a v slamenej váhe sa o opasok pobije Valentina Ševčenková s Jéssicou Andrádeovou.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora