UFC - 29.03.2021 18:38

Z UFC na strieborné plátno! Blachowicz má nesplnený herecký sen

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Momentálne patrí medzi najpopulárnejších športovcov v Poľsku, no rád by prerazil aj do inej spoločenskej oblasti. MMA bojovník Jan Blachowicz sa poctivou prácou prepracoval až na trón poloťažkej váhy UFC a aby toho nebolo málo, v marci odrazil útok Israela Adesanyu, ktorému pripravil prvú kariérnu prehru. Pri šnúre piatich víťazstiev sa môže zdať, že mu nič nechýba, no jeden nesplnený sen predsa má.

Rád by si zahral vo file a má dokonca aj vysnívanú postavu. Rád by sa objavil v marvelovskom príbehu o Wolverinovi, ideálne možno ako jeho akýsi zabudnutý brat či klon. Tohto X-mena momentálne stvárňuje Hugh Jackman, s ktorým by si Poliak celkom rád svoju úlohu vymenil. "Hranie vo filme? Bolo by to príjemným dobrodružstvom. Je to vec, ktorú som si vždy chcel skúsiť. Ak by niekto prišiel s tým, že pre mňa má rolu vo filme, reagoval by som: 'Jasné, poďme do toho!'" priznal novinárom v nedávnom rozhovore.

Tridsaťosemročný rodák z poľského Tešína vo februári 2019 v Prahe podľahol Thiagovi Santosovi a zdalo sa, že sa jeho sen o poste jednotky poloťažkej váhy rozplynul. Odvtedy však ani raz neprehral. Knokautoval Lukea Rockholda, na body zdolali Ronalda 'Jacarého' Souzu, začiatkom roka 2020 "vypol" Coreyho Andresona a v septembri už jeho vzostup museli brať vážne aj najväčší skeptici. K zemi poslal nečakane Dominicka Reyesa a opasok získal do svojich rúk. "Cítim sa ako národný poklad. Je to veľmi príjemné. Ľudia ma spoznávajú takmer všade, skladajú mi poklony, chvália ma a pýtajú si spoločnú fotografiu," hrdo sa pochválil.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora