UFC - 09.04.2021 15:44

Klein pozná nového súpera. Bojovať bude o necelý mesiac

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Jediný slovenský zástupca v UFC pozná svojho najbližšieho súpera. Ľudovít Klein bude v najprestížnejšej organizácii sveta bojovať 8. mája, no doposiaľ nebolo známe proti komu. Pôvodný protivník Ilia Topuria totiž duel odmietol, a tak začal lov na nové meno. Tým sa napokon stal americký zápasník Mike Trizano.

Pre Američana to bude jubilejný desiaty zápas, zatiaľ čo pre nášho reprezentanta pôjde už o dvadsiaty súboj v profesionálnej kariére. Trizano disponuje skóre 8-1, pričom naposledy bojoval ešte v máji 2019, keď utrpel svoju prvú prehru. Nestačil na Granta Dawsona, keď prehral na submisiu technikou rear-naked choke. Celkovo však ide skôr o bežca na dlhé trate. Len jeden profi zápas amerického fightera sa skončil v prvom kole. Až štyrikrát triumfoval na body, a tak zaknihoval aj dve výhry v UFC.

Klein sa v klietke naposledy predstavil v septembri minulého roka, keď si úspešne odbil premiéru medzi elitou MMA. Krásnym highkickom ukončil Shanea Younga a predĺžil tak sériu víťazstiev na osem duelov v rade. Na rozdiel od Trizana, Klein príliš neobľubuje dlhé zápasy. Najviac ukončení nazbieral v prvom kole, pričom vo viacerých prípadoch vytiahol svoj bájny highkick. Či sa rodákovi z Nových Zámkov podarí uchmatnúť ďalšie víťazstvo, sa dozvieme začiatkom mája. Najbližší mesiac bude pre fanúšikov domácej scény poriadne nabitý. Už 1. mája bude bojovať aj Jiří Procházka a neskôr by sa mal v UFC predstaviť aj David Dvořák.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora