UFC - 01.05.2021 16:19

Procházka dnes môže jednou nohou môže vojsť do titulového zápasu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Klasik by povedal, že po jednom zápase ťažko robiť akékoľvek závery. Český MMA bojovník Jiří Procházka však už do UFC vstupoval ako veľká hviezda tohto športu, hoci mnohí pochybovali o tom, či japonskú organizáciu Rizin možno považovať za plnohodnotnú konkurenciu tých najlepších. Júlová premiéra však vyšla dokonale a Volkan Oezdemir, ktorý sa nie tak dávno sám načahoval po opasku, dostal v úvode druhého kola K.O.

Pre Procházku šlo o deviaty knokaut v rade, jedenásty víťazný zápas po sebe a UFC s ním už počíta ako s ašpirantom na titul poloťažkej váhy. Aby sa dostal do titulového duelu, musí zvládnuť zrejme posledný krok. V ceste mu stojí Dominick Reyes, aktuálna trojka tejto váhovej kategórie. Nad ním sa nachádza už len Aleksandar Rakić, Glover Teixeira a šampión Jan Blachowicz. Teixeira s Blachowiczom majú na september naplánované meranie síl a ako ďalší v poradí bude niekto z trojice Reyes, Rakić a Procházka.

31-ročný Američan Reyes prehral svoje najaktuálnejšie dva zápasy, šlo o jeho prvé kariérne prehry, a to na bojovníkovi vždy zanechá stopu. V oboch prípadoch však šlo o titulový zápas. Vo februári 2020 rozhodcovia sporne obodovali zápas v prospech Jona Jonesa, ktorý neskôr prešiel do ťažkej váhy, a v septembri utŕžil knokaut od Blachowicza. S bilanciou 12-2 s ním však rozhodne treba počítať, čo ale platí aj o 28-ročnom českom bojovníkovi. Ten z doterajších tridsiatich zápasov dotiahol k víťazstvu 27 a zdolaný bol naposledy v decembri 2015. Svojho vtedajšieho premožiteľa Muhammeda Lawala v následnej odvete zdolal.

Na UFC On ESPN 23, ktorý možno sledovať už túto noc, sa predstaví aj Krzystof Jotko proti Seanovi Stricklandovi, pričom Poliak mal byť nedávno súperom Machmuda Muradova a teraz zabojuje o prienik do elitnej pätnástky strednej váhy. V akcii bude aj gruzínsky "ninja" Giga Chikadze alebo moldavský "Hulk" Ion Cutelaba.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora