UFC - 02.05.2021 10:44

VIDEO: Procházka brutálne knokautoval Reyesa! Najbližšie by mal bojovať o titul

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

V noci na dnes absolvoval český MMA zápasník Jiří Procházka svoj druhý zápas v UFC. Napriek tomu, že v najprestížnejšej organizácii sveta nie je dlho, dostal dôveru predstaviť sa v hlavnom ťaháku turnaja proti bývalému titulovému vyzývateľovi. Dominick Reyes chcel zabudnúť na svoju prehru s Janom Blachowiczom, avšak po strete s českým zápasníkom môže pravdepodobne zabudnúť na ďalšiu titulovú šancu.

Prvé kolo sa nieslo v pomerne vyrovnanom duchu, pričom obaja bojovníci triafali presné a tvrdé údery. V závere kola však Procházka zabral a pravdepodobne tak strhol prvú päťminútovku vo svoj prospech. Druhé kolo sa už od začiatku viac prikláňalo na stranu českého fightera. Neskôr však rodák z Brna inkasoval tvrdé údery, po ktorých musel nabrať novú energiu, a tak využil Reyesovu snahu ísť na zem. Záver druhej päťminútovky bol však jasne v réžii Procházku, ktorý napokon predviedol nečakaný lakeť z otočky. Presne trafeným úderom poslal Američana k zemi a radoval sa z druhého víťazstva v UFC.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @elite_squad_mma

Procházka sa stal len tretím fighterom v histórii organizácie, ktorému sa podarilo ukončiť zápas lakťom z otočky. Tento tvrdý knokaut okamžite obletel svet a priamo po zápase prejavili svoje pocity aj elitní zápasníci UFC ako Kamaru Usman, Derrick Lewis či Daniel Cormier. V pozápasovom rozhovore sa navyše český zápasník od Paula Feldera dozvedel, že by najbližšie mal bojovať o titul poloťažkej váhy. Ten aktuálne drží poľský reprezentant Jan Blachowicz, ktorého čaká obhajoba proti Gloverovi Teixeirovi. Ďalší v poradí by však mal byť práve Procházka, keď pravdepodobne vyzve práve víťaza tohto duelu. Za výkon s Reyesom si okrem dohodnutej výplaty odnesie Procházka aj dva bonusy. Získal totiž ocenenia výkon večera a zápas večera.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora