UFC - 05.05.2021 17:52

Česko bude mať šampióna UFC, zhoduje sa komunita MMA

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Organizácia zmiešaných bojových umení UFC má za sebou prvý májový turnaj a najdiskutovanejšou postavou bol bez akýchkoľvek pochybností Čech Jiří Procházka. Ten už vo svojom druhom zápase na tejto scéne dostal súpera z absolútneho popredia poloťažkej váhy a očakávalo sa, že narazí na strop, ktorý zatiaľ nebude schopný prekonať. Opak je však pravdou. Po fantastickom výkone dokázal Dominicka Reyesa zmlátiť a v závere druhého kola ho brutálnym zásahom lakťom knokautoval. Hoci to ešte nik oficiálne nepotvrdil, pre 28-ročnú hviezdu z brnenského gymu nedáva zmysel nič iné, len titulový zápas. V ňom by mal čeliť víťazovi septembrového duelu Jan Blachowicz - Glover Teixeira.

Či už Poliak svoj opasok obháji alebo mu ho brazílsky veterán vezme, komunita zrejme favorizuje Procházku, ktorý priletel z japonskej organizácie Rizin ako tornádo a okorenil to aj špeciálnym samurajským účesom, ktorý na svojho amerického soka vytasil. Jan Blachowicz sa dokonca v titulovom zápase proti borcovi zo susednej krajiny vidí. "Hej, Jiří! Ja proti tebe v Tešíne. Poľský princ verzus český samuraj. Meč verzus katana," napísal na Twitteri. Z jeho výkonu však boli unesené aj ďalšie veľké mená. Spolukomentátor a bývalý šampión dvoch váhových kategórií Daniel Cormier ho prirovnal k lavíne, ktorá sa rúti dolu kopcom a nič ju nezastaví: "On jednoducho bojovníkov bombarduje. Svoje kardio využíva ako zbraň, má fantastickú bradu a parádne ukončovacie inštinkty. Som z neho nadšený!"

Američan Derrick Lewis v ťažkej váhe už viackrát predviedol svoju knokautovú silu, ale aj on sa skláňa pred hviezdnym Čechom. "Sakra! Veľa šťastia ostatným chlapom v poloťažkej váhe," reagoval na sociálnych sieťach na večer v americkom Las Vegas. Ešte odvážnejší bol vo svojej prognóze Max Griffin, ktorý sa sám prebíja do popredia welterovej váhy, no neuniká mu ani dianie medzi ťažšími chlapmi: "Jiří bude ďalším šampiónom. Stopercentne." Podobne veci vidí aj Michael Chiesa z welteru, ktorý však finálový výsledok necháva otvorený. "Ak odstavíte dvoch bývalých titulových vyzývateľov takýmto štýlom, určite ste pripravení bojovať o titul. O tom vôbec niet pochýb. Nikto tým chlapom doteraz nič podobné nespravil," okomentoval galavečer.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora