UFC - 09.05.2021 12:33

Muradov sa stretne s mimoriadne skúseným bojovníkom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Počas tohto týždňa oznámil Machmud Muradov na svojich sociálnych sieťach, že podpísal novú zmluvu s UFC. Zároveň potvrdil, že čoskoro sa fanúšikovia dozvedia aj meno jeho ďalšieho súpera a taktiež dátum najbližšieho zápasu. Svoje slová do bodky naplnil, keď včera zverejnil grafiku, ktorá odkazuje na blížiaci sa duel.

Ten sa uskutoční 28. augusta na jednom z turnajov najprestížnejšej organizácie sveta. Súperom uzbeckého fightera bude mimoriadne skúsený Gerald Meerschaert. Američan počas svojej kariéry absolvoval už 46 zápasov a aktuálne disponuje bilanciou 32-14. Naposledy bojoval v apríli, keď si poradil s Bartoszom Fabinskim už v prvom kole na submisiu. Predtým však nestačil na vychádzajúcu hviezdu Chamzata Čimajeva, s ktorým vydržal v klietke len sedemnásť sekúnd. V UFC pôsobí od decembra 2016, pričom stihol absolvovať trinásť zápasov so skóre 7-6. Väčšinou však prehrával so zvučnými menami, akými sú napríklad Thiago Santos, Kevin Holland či už spomínaný Čimajev.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

Meerschaert je jednoznačne špecialistom na zemi, keďže až 24-krát vyhral práve na submisiu. Naopak Muradov zo svojich šiestich kariérnych porážok utrpel až polovicu z nich submisiou, čo by mohla byť pre populárneho bojovníka nevýhoda. Štrnásť zápasov neporazený Uzbek však nebude chcieť túto sériu len tak zahodiť, a tak sa pokúsi skúseného Američana poraziť. Na prípravu má dostatok času, keďže sa zápas uskutoční za viac ako tri mesiace. Prípadné víťazstvo by následne mohlo Muradova postupne priblížiť k umiestneniu v najlepšej pätnástke strednej váhy UFC, čo by bol pri ostrej konkurencii obrovský úspech.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora