UFC - 10.05.2021 17:36

Umenie vedieť skončiť? Legenda po piatej prehre nebalí

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Turnaj UFC On ESPN 24 priniesol prehru slovenského bojovníka Ľudovíta Kleina, čo bola téma v slovenských médiách rezonujúca najviac. Okrem neho však bol zdolaný aj legendárny Donald "Cowboy" Cerrone. Opäť. Piaty raz po sebe. Vzhľadom na to, že ide o 38-ročného bojovníka, ktorý na víťazstvo čaká už dva roky, na mieste je otázka o konci jeho kariéry. Tú však veterán nechce počuť a trvá na tom, že jeho rozlúčka s UFC bude mať víťaznú pečiatku. Priznal pritom, že si je vedomý, že to teraz nejaký čas bude predmetom diskusií, ale on na to nemyslí a o pár mesiacov by do oktagonu rád vošiel opäť.

Držiteľ rekordu v počte absolvovaných duelov v najslávnejšej organizácii (37) a aj počtom víťazstiev (23) bol pomerne nečakane v prvom kole knokautovaný Alexom Moronom, ktorý sa snaží nájsť si cestu do elitnej pätnástky renkingu. "Takto to určite nezabalím! Nemôžem nechať môj odkaz, aby skončil takto," povedal Cerrone krátko po prehranom zápase. Zdolať pritom dokázal naposledy Ala Iaquintu v máji 2019 a nasledovala séria prehier. Pred Moronom to boli prevažne najväčšie mená ľahkej váhy - Tony Ferguson, Justin Gaethje, Conor McGregor a Anthony Pettis. V septembri 2020 čelil Nikovi Priceovi a ich remízový zápas bol prepísaný ako "no contest" pre pozitívny nález THC u súpera.

"Mal by som zavolať šéfovi a priznať, že mám za sebou pár zlých rokov, ale až nastane správny čas, nech ma nechá skončiť tým správnym duelom," uznal pokorne Cowboy, vedomý si nemilosrdného biznisu, v ktorom sa pohybuje a aj toho, že Dana White nad ním zrejme už bude musieť poriadne prižmúriť oči. Na scéne ho drží honor legendy a je veľmi pravdepodobné, že jeho návrat nastane až o niekoľko mesiacov. Svojho času mal skúsený Američan impozantnú bilanciu 32-7. Dnes už jeho 36 víťazstiev popri 16 prehrách až tak lichotivo nepôsobí a už vôbec nie najaktuálnejšie zápasy. Sám by mal dobre zvážiť svoje rozhodnutie. Bojovníkov, ktorí odmietali odísť na výslní a vytratili sa na dne, je plná história MMA. Bývalého titulového vyzývateľa B.J.-a Penna už White do ďalšieho duelu nepustil potom, čo nezvíťazil v ôsmich zápasoch po sebe. Prehrou v siedmich z ôsmich hodnotených zápasov sa končilo aj slávne pôsobenie legendy strednej váhy Andersona Silvu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora