UFC - 19.05.2021 15:24

Cítiť na ňom čas aj zranenia. White odpísal svoju bývalú hviezdu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Pred tromi rokmi mnohí verili, že práve on bude mužom, ktorý zdolá hviezdneho Chabiba Nurmagomedova a neuskutočnenie tohto zápasu je v očiach mnohých dôvodom, prečo Rusova nadvláda v ľahkej váhe nebola absolútnou dominanciou. 37-ročný Tony Ferguson však nevyužil voľnejšiu cestu k titulu na to, aby sa usadil na tróne a jeho aktuálnou formou sú tri prehry v rade. V októbri 2017 sa mu pritom na čas uvoľnený opasok dostal do rúk a v máji 2020 za podobných okolností oň bojoval opäť. Justin Gaethje však v tejto konfrontácii naplno predviedol tvrdosť svojich pästí aj svoju bojovú kvalitu. Ferguson v zápase utrpel početné zranenia a odvtedy sa už nedokázal vrátiť v starej forme.

Kalifornčan je navyše vo veku, kedy je kvalitatívny úpadok športovca častým a úplne prirodzeným javom. Sedem mesiacov po prehre s Gaethjem prehral aj s Charlesom Oliveirom, čerstvým šampiónom tejto váhovej kategórie, a zlepšenie neprišlo ani na nedávnom galavečeri v Houstone, kde svojimi zápasníckymi kvalitami jasne dominoval Beneil Dariush, doteraz pracujúci z nižších priečok renkingu. "Môže to byť zápasom s Gaethjem, ale môže to byť časom, ktorému neuniká nik z nás. Nie som si istý či jedno z toho alebo obe, ale nanešťastie, Tonyho to nepochybne zasiahlo," povedal po tretej Fergusonovej prehre prezident UFC Dana White.

Budúcnosť tohto bojovníka je nejasná. Tri prehry po sebe ho zhodili z popredia ľahkej váhy, ale ešte stále má meno, ktoré by mohlo byť pre skladbu budúcich zápasov zaujímavé. Nanešťastie preňho, najmä pre nižšie postavených fighterov, ktorí by si na ňom zviditeľnili svoje meno a získali miesto na slnku. White priznáva, že sa nad jeho budúcimi zápasmi ešte nezamýšľal, ale z jeho slov je zrejmé, že počíta s postupným úpadkom bývalého dočasného šampióna: "Je to pekelne trvrdý chlapík. Po zápase vyzeral jeho členok ako golfová, možno bejzbalová loptička, no i tak neprestal bojovať. Vzdať sa preňho nepripadá do úvahy. Má za sebou vyčerpávajúci zápas a uvidíme, čo bude ďalej,"

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora