UFC - 24.05.2021 15:39

Nevyspytateľný šampión Jones môže bojovať v lete alebo aj nikdy

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Prechod fenomenálneho bojovníka Jona Jonesa do ťažkej váhy mal byť jedným z najväčších momentov v histórii UFC, ale možno naň vôbec nemusí dôjsť. Okolo amerického pästiara ostalo podozrivé ticho a prezident organizácie sa nevyhol otázkam na túto tému. Ako je z jeho odpovedí zrejmé, sám nevie. 33-ročný Newyorčan je nepredvídateľný ako aprílové počasie a od víťazstva nad Dominickom Reyesom a následného uvoľnenia opasku v polaťažkej váhe o sebe veľmi vedieť nedáva. Od tohto duelu a jeho úspešnej obhajoby titulu pritom už ubehlo 15 mesiacov. Najviac sa pritom špekulovalo o tom, že by sa v divízii do 120 kilogramov mal uviesť titulovým zápasom s Francisom Ngannouom.

Kamerunčan by mal dostať najbližšie do cesty Derricka Lewisa, zatiaľ čo pre Jonesa pripadal do úvahy medzistupeň proti Stipemu Miocicovi. Práve ten by dokázal, či si titulový zápas v ťažkej váhe zaslúži. Jon Jones však neúspešne vyjednával o vyšších príjmoch a zápas s Miocicom rázne odmietol niekoľkými tweetmi, ktoré zakrátko pomazal. Dana White tvrdí, že návrat do oktagonu záleží od toho, či ešte bude mať chuť športovať. Jeho finančným požiadavkam v žiadnom prípade nehodlá vyhovieť a pokiaľ neustúpi ani nezdolaný bojovník, nevadí mu to a ochotne prijme aj možnosť, že ho už zápasiť nikdy neuvidíme.

"Zápasy k dispozícii sú, všetci sú pripravení. Ja plánujem zápasy každý víkend a skladám dvojice. Ak Jon Jones chce bojovať, môže. Ak nechce, nemusí. Nikto ho do toho nútiť nebude. Má za sebou skvelú jazdu, zanechal impozantnú stopu a pre mňa osobne je najlepším bojovníkom všetkých čias. Už teraz tu však sú chlapi ako Kamaru Usman, ktorí mu šliapu na päty. Možno bude bojovať toto leto, ale možno už nikdy do klietky nevstúpi," povedal šéf prestížnej organizácie na nedávnej tlačovej konferencii. Zároveň dodal, že Jonesov vstup do ťažkej váhy je veľkým riskom a pokiaľ by v nej nedosiahol na opasok, ľudia budú jeho honor superhviezdy spochybňovať.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa BONY (@jonnybones)

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora