UFC - 26.05.2021 10:55

Do UFC smeruje ďalší Slovák!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

To, o čom sa už niekoľko mesiacov hovorilo, sa stáva skutočnosťou. Do najprestížnejšej MMA organizácie sveta mieri druhý slovenský bojovník. Zástupca trnavského Spartakus Fight Gymu Martin Buday dostane príležitosť zabojovať o zmluvu s UFC v projekte Dana White Tuesday Contender Series.

Len nedávno mal bojovať v titulovom zápase na turnaji Oktagon 23 proti Kamilovi Mindovi, no pre zranenie musel svoju účasť odrieknuť. V tejto chvíli sa už môže naplno koncentrovať na 12. októbra, kedy sa predstaví proti neporazenému Brazílčanovi. Súperom Budaya totiž bude Hugo Cunha s aktuálnym skóre 6-0, pričom posledné víťazstvo zaznamenal len nedávno.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Buday (@badysbjj)

V Contender Series pôjde o druhého zástupcu československej MMA scény. Pred dvoma rokmi skúšal v rovnakom projekte šťastie Michal Martínek, ktorý však neuspel, a tak si zmluvu s UFC nevybojoval. Ak Buday do októbra bojovať nebude, predstaví sa v klietke po prvýkrát od septembra 2019. Vtedy si na turnaji Oktagon 14 poradil s Danielom Dittrichom, pričom od tohto momentu ho sužovali zranenia a ďalšie zdravotné problémy.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora