UFC - 04.06.2021 18:09

Už nemá takú silnú pozíciu. McGregor nie je víťazstvo od titulového zápasu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Hviezdny MMA bojovník Conor McGregor má na začiatku júla pred sebou prestížny a očakávaný zápas s Dustinom Poirierom. Odvety proti írskemu fighterovi sa v minulosti dožadovali viacerí, trilógia sa skloňovala v súvislosti s Nateom Diazom. Nik sa však nedočkal a túto možnosť si vybavil až 32-ročný Američan. Verejnosť pritom súboj chápala ako "semifinále" boja o titul, pričom víťaz automaticky dostane možnosť vyzvať šampióna ľahkej váhy. Bola však vyvedená z omylu.

Prezident organizácie nad týmto duelom uvažuje inak a novinárom prezradil, že hľadá náhradníka pre tento zápas v prípade, že by sa čokoľvek stalo. Či tým niečo naznačil alebo len vytvára svojské promo okolo očakávaného zápasu, je otázkou. "Aktuálne hľadám niekoho, kto bude náhradníkom pre túto kartu. Nikto však zatiaľ neskáče a nehlási sa. Nik neprišiel a nevykopol dvere mojej kancelárie," posťažoval sa na chýbajúce nadšenie kandidátov.

Trón ľahkej váhy UFC trochu nečakane obsadil Charles Oliveira, ktorý v máji knokautoval Michaela Chandlera. Jednotkou rebríčka je Poirier, dvojkou Gaethje, ktorý naposledy bojoval v októbri a práve on by mohol byť k dispozícii. McGregor je momentálne na priečke číslo päť. White zároveň skonštatoval, že v tejto váhovej kategórii sa za relatívne krátky čas udialo toho veľa a aj keď sa duel McGregor - Poirier III. uskutoční, bude treba nechať padnúť všetok prach. Až potom možno hovoriť o tom, kto sa pobije o opasok.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora