UFC - 24.06.2021 19:04

Poľsko-český titulový zápas? Blachowicz vidí ďalších dvoch vyzývateľov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Jedným z najvytúženejších titulových zápasov v UFC pre komunitu európskych fanúšikov je duel Jana Blachowicza s Jiřím Procházkom. Poliak drží opasok poloťažkej váhy od septembra 2020, keď zdolal Dominicka Reyesa a hviezdny Čech sa po prestupe z ázijského Rizinu veľmi rýchlo prepracoval nahor rovnakou hierarchiou. Titulovú šancu by mal mať Procházka na dosah, cez sociálne siete naňho Blachowicz viackrát poukázal, no momentálne oňho veľký záujem nemá.

Skúsený rodák z poľského Tešína sa v nedávnom rozhovore pozrel na aktuálny renking tejto váhovej kategórie a vidí hneď dvoch mužov, ktorí by mohli dostať prednosť. "Podľa mňa by potreboval ešte jeden zápas proti Rakićovi. Ten by určil meno ďalšieho titulového vyzývateľa. Mnohí tiež zabúdajú na Magomeda Ankalajeva. Aj ten je v hre a niektorý z týchto chlapov môže byť mojím ďalším súperom," prehlásil sebavedome, pričom momentálne sa pripravuje na septembrovú obhajobu proti Gloverovi Teixeirovi.

Brazílsky veterán sa do titulového zápasu prepracoval trochu nečakanou päťzápasovou šnúrou víťazstiev a na duel dôjde o tri mesiace. Či už sa titul dostane do jedných alebo druhých rúk, o šanci Procházku, Rakića alebo Ankalajeva možno hovoriť najskôr na prelome kalendárnych rokov. Reč je pritom o dvojke, trojke a sedmičke rebríčka vyzývateľov. Rakúšan Rakić svoj vzostup mierne spomalil v decembri 2019, keď podľahol Volkanovi Oezdemirovi. Hoci odvtedy dvakrát vyhral, Čech si práve cez Oezdemira vyriešil pôsobivý debut v UFC a následne sa vyšvihol knokautovaním Reyesa. Dagenstanská hviezda má pôsobivú bilanciu 15-1 a ťahá šesťzápasovú šnúru víťazstiev. Ten sa však bude pravdepodobne musieť ešte ku špičke rebríčka priblížiť nejakým zaujímavým víťazstvom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora