UFC - 28.06.2021 22:09

Bojovník stavil balík na svoje víťazstvo. Zápas prehral

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Sebavedomie je definujúcou črtou MMA bojovníkov, ale nič netreba preháňať a existujú okolnosti, ktoré by si pýtali trochu pokory. Justin Jaynes to má v perovej váhe UFC značne nahnuté a v poslednú júnovú sobotu bojoval zrejme o holé prežitie v organizácii. Hoci do najslávnejšieho oktagonu vstupoval s výbornou bilanciou 15:4, v ťažkej konkurencii sa mu vôbec nedarí a okrem víťazného debutu zaznamenal za ostatné dva roky štyri prehry po sebe. Najaktuálnejšia je práve z opisovaného turnaja UFC Fight Night 190, za ktorý nezarobil ani cent. V presvedčení, že svoju mizériu ukončí a pripomenie sa víťazstvom, stavil všetku svoju zápasovú výplatu.

Už pred duelom cez sociálne siete avizoval, že na svoje víťazstvo vsadil sumu 25 tisíc amerických dolárov a v prípade úspechu by zarobil viac ako 60 tisíc. To isté dokonca mal spraviť aj jeho celý trénerský tím. "Stavil som 25 tisíc na svoje víťazstvo, pretože tak veľmi verím v samého seba. Je to pre mňa všetko alebo nič. Keď prehrám, nedostanem zaplatené a rovnako tak ani moji tréneri. Stále by to nebolo také zlé, ako strata môjho miesta v UFC," povedal 31-ročný fighter. Naplnil sa najhorší možný scenár. Skúsenejší Charles Rosa vyhral na "split decission" a Jaynes tak okrem finančnej straty zrejme musí prehltnúť aj ukončenie svojho kontraktu.

Po prehre na Instagrame vychŕlil niekoľko nahnevaných reakcií a odkazov všetkým, ktorí jeho iracionálnu stávku kritizovali. Odkázal im, že ho nezaujímajú, nie sú to ich doláre a robiť si bude to, čo sám uzná za vhodné. Naďalej verí vo svoje kvality a schopnosti a život na hrane je tým, čo definuje jeho život. Nad Jaynesovou budúcnosťou teraz visí veľký otáznik. Kontrakty v UFC sa nepodpisujú a nerozväzujú večer po zápasoch. Navyše, dvaja zo štyroch jeho premožiteľov rozbiehajú zaujímavú jazdu. Gavina Tuckera v marci zarazil Dan Ige, kým Devonte Smith si práve na nešťastníkovi Jaynesovi zlepšil bilanciu na 11:2.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora