UFC - 12.07.2021 08:55

Štvrtý zápas bude, tvrdí prezident UFC o súboji McGregora s Poirierom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Očakávaný tretí vzájomný súboj medzi Dustinom Poirierom a Conorom McGregorom mal nečakané rozuzlenie. Írsky zápasník si v závere prvého kola zlomil nohu, a tak musel byť súboj predčasne ukončený. Výhru si tak pripísal Američan, ktorý tak upravil bilanciu so svojim protivníkom na 2-1, avšak prezident UFC Dana White oznámil, že pravdepodobne sa dočkáme aj štvrtého duelu medzi týmito súpermi.

Urobil tak bezprostredne po turnaji, keď sa posadil pred novinárov na tlačovej konferencii: „Toto naozaj naštve a je to brutálne. Navyše to nie je spôsob, akým chcete vidieť končiť zápasy. Dustin bude bojovať o titul a keď bude Conor uzdravený a pripravený, urobíme asi odvetu,“ zareagoval White na prvú otázku. Všetko je teda pripravené na titulový zápas ľahkej váhy medzi aktuálnym držiteľom opasku Charlesom Oliveirom a práve vyzývateľom číslo jeden Dustinom Poirierom. Ten by sa mohol uskutočniť ešte tento rok, keďže americký zápasník v súboji s McGregorom strávil len päť minút, počas ktorých nebol výrazne triafaný.

Nastať však môže zaujímavá situácia, a to vo chvíli, keď Poirier získa titul. Ak by sa dovtedy McGregor uzdravil a UFC by okamžite pracovalo na štvrtom zápase, mohlo by dôjsť k tomu, že Ír bude opäť bojovať o titul. To by určite nahnevalo mnohých fanúšikov MMA, no už niekoľkokrát prišli v organizácii s rozhodnutiami, ktoré verejnosť pobúrili. „Boj sa ešte neskončil, nemôžete to ukončiť týmto spôsobom. Uvidíme, ako dlho bude Conor mimo. Než bude opäť pripravený, Dustin si medzitým vyrieši svoje veci,“ dodal prezident najprestížnejšej organizácie sveta.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora