UFC - 13.07.2021 16:58

Pri debute inkasoval 230 rán a ostal stáť. Zastavil ho až rozhodca

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

"Matchmakeri" v zmiešaných bojových umeniach dbajú o to, aby sa stretávali vyrovnané dvojice bojovníkov a nestretávali sa favoriti s outsidermi. Keď sa však do akcie prihlási náhradník na poslednú chvíľu a čelí súperovi so skvelou bilanciou a výbornou formou, pozíciám favorita a outsidera sa nedá vyhnúť. Na sociálnych sieťach sa dokonca žartovalo, že Kris Moutinho vyzerá ako Sean O'Malley pri objednávke z pofidérneho internetového obchodu a v sobotu v Las Vegas bol citeľný aj obrovský kvalitatívny rozdiel. Američan súpera tri kolá vytrvalo mlátil, no Portugalčan sa i tak držal na nohách. Pol minúty pred koncom však rozhodca duel ukončil.

Ak v bojových športoch existujú morálne víťazstvá, Moutinho si také určite proti O'Malleymu vybojoval. V 28 rokoch šlo o jeho debut v UFC a v ceste mu stál mimoriadne perspektívny pästiar s bilanciou 13-1 a deviatimi ukončeniami pred limitom. Podľa očakávaní pridal štrnáste víťazstvo a okrúhly desiaty knokaut, avšak viacerí fanúšikovia tohto športu boli sklamaní z toho, že zápas nenaplnil aj svoju tretiu päťminútovku. Podľa nich si Moutinho zaslúžil duel dokončiť. Herb Dean je jedným z najlepších rozhodcov v tomto športe, mal plné právo vyhodnotiť, že dominancia bola priveľká a pri boji bol navyše bližšie ako ktokoľvek v hale.

Moutinho inkasoval neuveriteľných 230 signifikantných úderov, čo bol druhý najvyšší počet v histórii tohto športu. Viackrát trafil len Nate Diaz Donalda Cerroneho v roku 2011, a to o tesných osem rán. Portugalský bojovník bol zaliaty krvou, pôsobil zničene, ale nemal vážne zranenie. Herb Dean ho nechal v akcii štrnásť a pol minúty, no 27 sekúnd pred záverečným gongom vyhodnotil, že nemá zmysel pokračovať. Hoci z toho bola jasná prehra Moutinha, ten zbiera pochvaly zo širokého spektra bojovníkov, expertov aj fanúšikov a všetci sú zvedaví, čo predvedie nabudúce proti papierovo vyrovnanejšiemu súperovi.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ufc (@ufc)

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora