UFC - 26.07.2021 15:39

Príbeh ako z filmu. Osobnosti UFC majú odvetu po 17 rokoch

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Vo svete kinematrografie sú podobné príbehy považované za vyžmýkanú a gýčovú tému, no pokiaľ ide o šport, stále majú dostatok reálnych podkladov. Meranie síl po neuveriteľných sedemnástich rokoch čaká MMA bojovníkov Nicka Diaza a Robbieho Lawlera. Ani jeden pritom nie je zabudnutým vyslúžilcom, ktorý by si potreboval čosi dokazovať počas svojho dôchodku. Víťaz plánovanej septembrovej konfrontácie by teoreticky ešte mohol prehovoriť vo welterovej váhe trochu prehovoriť. Hoci to na vyzvanie Kamaruho Usmana v boji o titul už s najväčšou pravdepodobnosťou nebude, ponúka sa tam hneď niekoľko možností na atraktívne duely.

Lawler a Diaz sa prvý raz stretli v apríli 2004 na turnaji UFC 47. Organizácia sa medzitým vo svojich číslovaných turnajoch posunula na cifru 265. Tento večer je naplánovaný na začiatok augusta a jeho ťahákom budú ťažké váhy. 25. septembra sa bude konať galavečer, ktorý opisujeme. Jeho kompletný program ešte známy nie je, no k videniu by mali byť hneď dva titulové zápasy. Volkanovski sa v perovej váhe o opasok pobije s Ortegom a trón ženskej mušej váhy bude v hre medzi Ševčenkovou a Murhpyovou. Ak sa vrátime k počiatkom rivality Nicka Diaza s Robbiem Lawlerom, obaja boli perspektívnymi mladíkmi tesne po dovŕšení dvadsiateho roku života. V Las Vegas sa dostali na hlavnú kartu a Diaz zvíťazil knokautom v druhom kole.

Diaz sa na prelome rokov 2012 a 2013 začal zo scény vytrácať tromi prehrami po sebe. Posledná z nich, proti Andersonovi Silvovi, dokonca skončila pozitívnymi nálezmi antidopingovej kontroly na oboch stranách. V prípade Diaza to bola stará známa marihuana a hoci je už šesť rokov neaktívnym, spoločne s mladším bratom Nateom stále patria medzi najpopulárnejších bojovníkov v UFC. Špekulácie o návrate do klietky preto boli pravidelnou záležitosťou. Lawler dokonca v minulosti 602 dní držal titul vo welterovej váhe, až ho v lete 2016 zarazil Tyron Woodley. Nasledovalo päť prehier v šiestich zápasoch a postupné vytratenie sa zo scény.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora