UFC - 12.08.2021 14:26

McGregor sľubuje raketový budúcoročný návrat

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Írsky bojovník Conor McGregor rozhodne nie je zvyknutý čakať v úzadí, ani pokiaľ by to malo byť dočasné. Zo svojich najaktuálnejších štyroch duelov pritom až trikrát prehral a v júli si proti Dustinovi Poirierovi zlomil nohu. Čaká ho preto dlhšia prestávka, no po nej hodlá vziať celú ľahkú váhu útokom. V čase jeho najväčšej slávy vyzeralo zloženie popredia tejto divízie diametrálne odlišne od súčasného rozdelenie síl. S Oliveirom, Gaethjem, Dariushom ani Chandlerom sa zatiaľ nekonfrontoval. Ako inak, verí, že by všetkých bez vážnejších problémov zdolal.

"Zotavujem sa. A hovorím vám, bude to nejaké zotavenie!" hlási svojským spôsobom 33-ročný rodák z Dublinu. UFC avizuje jeho návrat do klietky v apríli, Conor verí, že by to mohlo byť ešte o čosi skôr. S Porierom sa chce stretnúť aj po štvrtý raz v kariére, pričom prehru z najaktuálnejšieho duelu nepovažuje za regulárnu. "Zranený som bol už keď som vstupoval do zápasu. Ľudia sa ma pýtajú, kedy sa mi zlomila noha. Spýtajte sa Danu White, UFC alebo doktora Davidsona, hlavného lekára UFC. Všetci vedia, že som do klietky vstupoval so stresovou zlomeninou nohy," argumentuje svoju prehru na technické KO.

Kritikom sa tento štýl vyhovárania nepáči a považujú to od McGregora za lož. Či už pozápasovú alebo "podvod", keďže sa tváril ako zdravý bojovník a musel počítať s tým, že nepodá stopercentný ani adekvátny výkon. Írsky pästiar si mal zranenie privodiť na sparringu, keďže trénoval bez chráničov a kopom niekoľkokrát zasiahol koleno svojho partnera. Hlási však, že bojov sa nebojí a neustupuje za žiadnu cenu. V rebríčku ľahkej váhy mu momentálne patrí deviate miesto a k posunu naspäť k opasku by potreboval dve až tri víťazstvá. Vzhľadom na meno, ktoré si však v MMA vybudoval, môže byť jeho cesta kratšia a jednoduchšia.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora