UFC - 23.08.2021 20:54

Olympijského šampióna v zápasení to ťahá do UFC

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Popularita zmiešaných bojových umení je obrovská a má vzrastajúcu tendenciu. Fanúšikovia ich preto občas vidia aj tam, kde úplne nepatria. To bol prípad Gablea Stevesona, amerického olympijského reprezentanta v zápasení vo voľnom štýle. Na ostatnej olympiáde v Tokiu vybojoval zlato v kategórii do 125 kilogramov a pri pohľade na jeho dominantné výkony sa nejeden fanúšik zamyslel nad tým, že by sa možno nestratil ani v iných odvetviach.

Robustný rodák z Indiany sa dvakrát núkať nenechal a celkom otvorene začal hovoriť o svojom pôsobení v UFC. Má pritom len 21 rokov, pred sebou potenciálne kariérne roky a svoju budúcnosť nevidí striktne v zápasení. "Cítim, že v olympijskom zápasení som si vybudoval povesť najtvrdšieho chlapa na Zemi. Šiel som tam a priniesol som domov medailu. Láka ma priniesť domov aj opasok z ťažkej váhy UFC, čím by som svoj honor tvrďasa priam zacementoval," povedal novinárom k tejto téme.

Fanúšikovia Stevesona dokonca prirovnávajú k bývalému šampiónovi Brockovi Lesnarovi, ktorý zo svojej mohutnej postavy do ťažkej váhy musel chudnúť. Keď sa však rozbehol proti súperovi a priľahol ho, nebolo úniku. "Som tu. Vieš, že som tu. Ak sa chceš porozprávať, máš na to plné právo a príležitosť," napísal na svoj Twitter s označením Danu White, prezidenta UFC. Zároveň však tvrdí, že nevylučuje ani svoje zotrvanie v olympijskom prostredí a láka ho aj obhajoba zlata v Paríži 2024. Svoje možnosti však rád zváži, len čo príde ponuka.

Podľa očakávaní, slávna MMA organizácia po americkej hviezde neskočila, ale ponuku dostal z iného športu. Vo svojich radoch by ho chcela privítať Minnesota Vikings, mužstvo amerického futbalu. Keď však okolo neho začala krúžiť aj wrestlingová WWE, to už Whitea chladným nenechalo. Médiám medzičasom prezradil, že je rovnako naklonený porozprávať sa so Stevesonom, hoci za svojou súčasnou ťažkou váhou, reprezentovanou Francisom Ngannouom, Cirylom Ganem či Stipem Miočićom, si stojí.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora