UFC - 01.09.2021 13:27

Zmluva ako pre veterána, pochvaľuje si Dvořák kontrakt v UFC

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Český MMA bojovník David Dvořák sa do UFC prebojoval v marci 2020 a odvtedy stihol v najlepšej svetovej organizácii trikrát vyhrať. Po dvoch úspechoch na body si s Kolumbijčanom Juancamilom Ronderosom poradil na submisiu v prvom kole a v rámci mušej váhy sa s ním bude musieť počítať o čosi serióznejšie. Vedomá si toho je aj samotná organizácia, ktorá 29-ročnému bojovníkovi ponúkla nový kontrakt a on je z neho nadšený. Pôvodne mal pritom podpísaný ešte jeden duel po "starom". Promotéri však nezaháľali a dohodli s ním ďalšie štyri zápasy s vylepšenými podmienkami.

Pre české médiá priznal, že rokovania o novej zmluve inicioval on, prostredníctvom svojho tímu. Cieľom bolo vyťažiť z výbornej bilancie 20-3 aj dlhej šestnásťzápasovej víťaznej šnúry. Tá začala ešte koncom roka 2014 v domácich podmienkach, následne zdolal niekoľko väčších mien, ako napríklad Ukrajincov Fatullazadeho a Taigibova a po triumfe nad druhým spomenutým nasledoval presun do Ameriky. "Zmluva je dosť podobná tej, akú dostávajú zápasníci, ktorí sú v UFC osem alebo deväť rokov. Vyjednávanie bolo pritom úplne hladké a bolo vidieť, že keď človek podáva dobré výkony, tak s ním do budúcna počítajú a majú s ním svoje plány," pochválil sa webu Nova Sport.

Do klietky by sa chcel najbližšie postaviť na konci aktuálneho kalendárneho roka. Keďže je aktuálnou jedenástkou rebríčka mušej váhy, do úvahy pripadajú už aj veľmi známe a zaujímavé mená. V prvom zo štyroch zazmluvnených zápasov však je možné, že ešte bude plniť úlohu "gatekeepera" a popredie tejto divízie bude hájiť pred niektorým ambicióznym nájazdníkom. Dvořák by sa však chcel postupnými krokmi prepracovať až k titulovej šanci. Opasok je pritom momentálne v rukách Brandona Morena.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora