UFC - 13.10.2021 11:01

Druhý Slovák v UFC! Súpera nekompromisne ukončil v prvom kole

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Počas noci prebiehal ďalší "kvalifikačný galavečer" o miestenky do najslávnejšej MMA organizácie sveta. Medzi úspešnými bol aj slovenský bojovník Martin Buday, ktorý sa tak stane historicky druhým Slovákom v UFC a osobitnú pochvalu mu dokonca vystrúhal aj prezident organizácie, ktorého meno tento typ turnajov nesie. Náš ťažkotonážnik mal väčšinu krátkeho duelu s Lorenzom Hoodom navrch a hoci sa na chvíľu sám dostal pod paľbu úderov, nakoniec sa tešil z víťazstva na technické K.O. Výhra, sama o sebe, ešte kontrakt zaručiť nemusí, no tento prípad mal šťastný koniec a 29-ročnému fighterovi môžu začať plánovať premiérový zápas.

V záverečných sekundách prvého kola Buday Hoodovi uštedril tvrdý zásah kolenom, po ktorom Američan nebol schopný pokračovať. "Vedeli sme, že ma bude chcieť tlačiť údermi a kopmi. Chcel som ho kontrolovať. Videl som, že ho tie kolená trápili. Som veľmi spokojný s výsledkom, snáď som zaujal prezidenta UFC a dostanem kontrakt," povedal  priamo pri klietke. Večer končil verejným vystúpením Danu Whitea, ktorý na kameru vysvetlil ku každému zápasu, prečo konkrétneho bojovníka zazmluvní a ktorých nie. "Inkasoval si tvrdé rany, ale pekne si to zvládol. Si silný, máš bilanciu 9-1, dvadsaťdeväť rokov, si v najlepších rokoch a ja potrebujem ťažké váhy," vecne zhrnul na adresu Slováka. Následne poopravil svoje slová tým, že kľúčová nebola jeho váhová kategória, ale výborný výkon.

Na scéne UFC už pôsobí Budayov kolega z trnavského Spartakus Fight Gym Ľudovít Klein, ktorý má za sebou dva zápasy s bilanciou 1-1. Šampión ťažkej váhy Oktagon MMA rozšíri naše rady na tomto fóre. Nezdolaný je pritom v ôsmich dueloch po sebe a jeho jediná kariérna prehra je ešte z čias, kedy sa v profesionálnom MMA iba rozbiehal. O jeho posune na väčšiu scénu sa pritom hovorilo už skôr, no koncom roka 2020 ho pribrzdili zdravotné problémy, dlhá pasovačka s koronavírusom a do akcie sa nevrátil ani avizovaným zápasom s Poliakom Kamilom Mindom. Teraz sa však pričinil o obrovský úspech slovenských zmiešaných bojových umení, keďže v priebehu roka sa počet našich bojovníkov v UFC zvýšil z nula na dvoch.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora