UFC - 01.11.2021 09:01

UFC rozhodca dostal vyhadzov ešte počas eventu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Turnaj zmiešaných bojových umení UFC 267 mal svoje dejisko v Spojených arabských emirátoch a k videniu bola zmena na tróne mužskej poloťažkej váhy a možno sa vykryštalizoval najbližší titulový vyzývateľ aj v bantamovej váhe. Diskutovanou záležitosťou však bol aj zápas na karte "prelims" medzi Elizeuom Zaleskim dos Santosom a Benoítom Saint.-Denisom. Ten dostal pod svoj dohľad rozhodca Viačeslav Kiselev a zlyhal nevídaným spôsobom.

Favorizovaný Brazílčan Zaleski mal jasne navrch a v druhom kole búšil do francúzskeho súpera, neschopného obrany. Namiesto zastavenia súboja však dianie plynúlo a všetko dospelo až ku verdiktu bodových rozhodcov. Tí nemohli spraviť inak, len sa prikloniť na brazílsku stranu a Saint.-Dennisovi pripísať prvú kariérnu prehru. Dojem z výkonu rozhodcu pošramotil aj incident z tretieho kola, kedy boj neprerušil po jednoznačnom pichnutí do oka a prehrávajúci bojovník sa tým dostal do ďalších problémov.

"Najhorší výkon rozhodcu v histórii UFC," zhodla sa komunita fanúšikov aj expertov. Za pravdu im dala aj samotná organizácia, ktorá Rusa suspendovala ešte počas eventu. Viesť totiž mal aj súboj Volkana Oedzemira s Magomedom Ankalajevom na hlavnej karte. Preň však bol vymenený a s najväčšou pravdepodobnosťou už ďalšiu šancu na tomto fóre nedostane.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora