UFC - 05.11.2021 16:01

Nočná mora hviezdneho Adesanyu? Do UFC prestupuje muž, ktorý ho knokautoval

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

V Ultimate Fighting Championship nie je na čele váhovej kategórii veľa borcov, ktorí sú považovaní za neporaziteľných. Takým však veľmi dlho bol Israel Adesanya v strednej váhe, ktorý veľmi dominantným spôsobom ovládal svoje zápasy a až do marca tohto roka mal perfektnú bilanciu 20-0. Potom sa rozhodol skúsiť šťastie medzi ťažšími borcami a podľahol Janovi Blachowiczovi, vtedajšiemu kráľovi poloťažkej váhy. Sebavedomie si stihol prinavrátiť letnou výhrou nad Marvinom Vettorim a jeho najbližší zápas je naplánovaný na február. To sa mu do cesty po druhý raz postaví Austrálčan Robert Whittaker, no na pozadí tohto duelu mu "rastie" ďalší vyzývateľ.

Ešte predtým ako 32-ročný Nigérijčan vstúpil do sveta MMA, venoval sa kickboxu. Aj tam predvádzal skvelé výkony, no raz v kariére inkasoval knokaut. Postaral sa oň Brazílčan Alex Pereira, ktorý má v rukách čerstvý podpísaný kontrakt s UFC. Šampión dvoch váh v prestížnej organizácii Glory knokautoval Adesanyu v roku 2017 a celkovo má bilanciu 33-7. Už dva roky pred spomenutým víťazstvom absolvoval svoj MMA debut, ktorý síce prehral, no následne pridal tri víťazné zápasy. Poradil si pritom s oveľa skúsenejšími borcami a fanúšikovia už teraz veria v jeho očakávanú odvetu v boji o titul strednej váhy. Reálne by šlo už o ich tretie meranie síl. Vôbec prvé je z roku 2016 a na čínskej pôde Pereira kontroverzne vyhral na body.

Za brazílskym bojovníkom je veľmi pekný príbeh, keď v mladosti takmer podľahol alkoholu, no práve vďaka kickboxu jeho život nabral oveľa priaznivejší smer. Jeho tvrdé ruky a nekompromisné údery rýchlo získali povedomie vo vlasti a následne aj za hranicami. Keď dôjde na pästnú výmenu, 34-ročný rodák zo Sao Paula sa mení na zviera. Jeho MMA vystúpenia však naznačili, že v boji na lanách, pletive či dokonca na zemi ešte je na čom pracovať. Aj preto sú mnohí skeptickí, či to vôbec môže dotiahnuť do prvej pätnástky v UFC, nie to ešte k titulovému zápasu. Marketingovo by to však bolo stretnutie veľmi zaujímavé a také v Amerike predať rozhodne vedia.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora