Program
Bojové športy - 14.01.2022 20:07

Ťažkotonážnik Ngannou zažiaril v sérii Jackass. Mal udrieť do slabín

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/youtube

Televízna šou Jackass, ktorá na začiatku aktuálneho milénia upútala obrovskú pozornosť bizarnými, riskantnými, vtipnými aj nechutnými výzvami, sa odvtedy dočkala filmového spracovania či seriálu a neobchádza ani športový svet. Svoju rolu v ňom v minulosti zahral MMA bojovník Quinton Jackson, BMX-kár Matt Hoffman, basketbalová legenda Shaquille O'Neill alebo skejtbordista Tony Hawk. Túto rôznorodú spoločnosť rozšíril ďalší protagonista bojových športov, šampión ťažkej váhy UFC Francis Ngannou. 193 centimetrov vysoký Kamerunčan drží svoju váhu na hornej hranici 120-kilogramového limitu pre heavyweight a jeho údery sú považované za jedny z najobávanejších a najtvrdších v bojových športoch.

Pokiaľ sériu Jackass čo i len trošku poznáte, nebudete mať problém uhádnuť, kam sa nechal jej aktér udrieť. Moment bude súčasťou filmu "Jackass Forever", ktorý sa dočká americkej premiéry 4. februára. Ngannou bol pritom pri svojej chvíľke slávy inštruovaný, aby do toho dal všetko a po prvom údere dokonca produkcia nebola spokojná a svoj zásah päsťou musel zopakovať, ešte intenzívnejšie. "Je to najšialenejšia vec, pri akej som kedy bol. Mal som udrieť chlapa do rozkroku. Spravil som to prvý raz v živote a keď sa tak stalo, hovoria mi: 'Počuj, vieme, že ťa ľudia považujú za muža s najtvrdšími päsťami na svete. Toto nebolo dosť silné.' Spýtal som sa, či žartujú. Bol som naozaj nervózny. Mohol som ho zraniť. Vlastne ani neviem, či už má nejaké deti," povedal v rozhovore pre bulvár.

Obeti tohto úderu pritom povedali, že na kúsok zoženú bojovníka z ľahších váhových divízií. Keď sa oproti nemu postavil šampión tej najťažšej, oblial ho smrteľný pot. Prirodzene, nájdu sa aj ľudia, ktorí 35-ročného MMA bojovníka uvidia v tomto filme prvý raz v živote. Treba však veriť, že si ho väčšina zapamätá pre jeho športové výkony. V UFC ťahá päťzápasovú víťaznú šnúru a na konci januára bude obhajovať svoj opasok proti Cirylovi Ganému. Nie je preto vylúčené, že v Jackass už nebude vystupovať ako aktuálny šampión. Jeho francúzsky súper je dosiaľ nezdolaný a ťažké váhy vedia byť o jednom dobre trafenom údere.