Ešporty - 22.03.2020 13:30

Virtuálna cyklistika! Záver trasy Miláno - San Remo si vyskúšali tisícky ľudí, aj Nibali či Basso

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste.tv/sita

Stojedenásty ročník monumentálnych pretekov Miláno - San Remo padol za obeť koronavírusu, ale niekoľko tisícok cyklistických nadšencov v Taliansku využilo príležitosť vyskúšať si aspoň ich virtuálnu podobu.

 Až 4221 ľudí sa zapojilo do výzvy absolvovať záverečných 57 km trasy v domácich podmienkach prostredníctvom technológie Garmin Edge. Účastníci kopírovali trať z Alassia do cieľového mesta San Remo. Do cesty sa im postavili tri menšie stúpania Mela, Cervo a Berta Capi, tiež známejšia Cipressa a legendárne Poggio pred záverečným zjazdom na Via Roma v San Reme.

Najprominentnejším účastníkom virtuálnych pretekov bol víťaz Miláno - San Remo spred dvoch rokov a štvornásobný šampión z podujatí Grand Tour Vincenzo NIbali. "Tieto preteky a víťazstvo majú výnimočné miesto v mojom srdci. Teraz som si vyskúšal, ako ich absolvovať v skrátenej a zábavnejšej forme. Zašliapal som si po ich trase tak, že som zostal doma. A tiež som sa takto virtuálne stretol aj s fanúšikmi, ktorí šliapali so mnou," uviedol Nibali v tlačovej správe organizátorov.

Dvojnásobný šampión Giro d´Italia pridal aj odkaz priaznivcom v súvislosti s pandémiou koronavírusu: "Chcem vás všetkých požiadať, aby ste v týchto ťažkých časoch zostali doma a boli dostatočne trpezliví. Čoskoro sa uvidíme aj na cestách počas pretekov."

Okrem Nibaliho prijali virtuálnu výzvu aj ďalšie veľké mená talianskej cyklistiky - víťaz Milano - San Remo z roku 1993 Maurizio Fondriest, dvojnásobný víťaz Giro dˇItalia Ivan Basso (2006, 2010), majster sveta z roku 2008 Alessandro Balan a tiež úradujúci šampión pretekov Okolo Flámska Alberto Bettiol.

Nechýbal ani tréner talianskej reprezentácie v cestnej cyklistike Davide Cassani či niekdajší motocyklový pretekár Marco Melandri.

Organizátor RCS Sport odmenil každého účastníka "Milano-Sanremo Virtual Experience" zľavou 10 eur pri registrácii na amatérske preteky Gran Fondo II Lombardia 2020.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora