Cyklistika - 08.06.2020 15:45

Saganov rival prišiel o peniaze a vyzlečie aj dres

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita/huste

Viackrát avizované sa stane skutočnosťou. Odchod hlavného sponzora z cyklistického tímu CCC je už definitívne potvrdený. Šéf tímu Jim Ochowicz v pondelok oznámil, že poľský reťazec na výrobu topánok koncom tejto sezóny oficiálne končí s podporou profesionálnej cyklistiky.

 Dôvodom sú veľké finančné straty, ktoré v tejto firme zaznamenali počas vrcholiacej koronavírusovej krízy. Informoval o tom aj portál ORF.

Ochowicz verí, že sa mu v blízkom čase podarí nájsť nového hlavného partnera. Tím CCC nedávno prešiel výrazným znížením miezd až na úroveň 50%. Viacerí jeho zamestnanci boli dokonca prepustení. Podľa Ochowicza by sa avizovaným spustením sezóny od 1. augusta mohli viacerí opäť vrátiť do práce.

Hlavnou tvárou poľského tímu CCC je už niekoľko rokov belgický klasikár a úradujúci olympijský šampión v pretekoch s hromadným štartom Greg van Avermaet. Súčasťou tohto družstva sú aj ruský vrchár Ilnur Zacharin či skvelý taliansky šprintér Matteo Trentin. Ekonomická kríza, ktorú vyvolala pandémia koronavírusu, sa nepríjemne dotkla aj niektorých ďalších cyklistických tímov z elitnej kategórie World Tour. Platy cyklistov aj zamestnancov výrazne krátili aj v zoskupeniach Mitchelton-Scott, Astana, Lotto-Soudal či Bahrain-McLaren.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora