Cyklistika - 05.10.2020 16:06

Neuveriteľná pokuta za dres s káčerom!

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Americký cyklistický tím EF Pro Cycling stavil pre Giro d'Italia na extravaganciu a na cesty sa pustil vo veľmi odvážnych dresoch. Fanúšikovia žartovali, že farebná kombinácia z nich mohla vyvolať epileptický záchvat alebo má aspoň psychedelické účinky. Všetkému naviac dominoval veľký obrázok káčera a len veľmi ťažko zostručniť, ako verejnosť tento odev vnímala. Čo však je známe, pramalé pochopenie preň mala Medzinárodná cyklistická únia, ktorá Američanom vyrúbila pokutu 4 500 švajčiarskych frankov.

Dôvod finančného trestu je definovaný ako "nevyhovujúce oblečenie" a za každého cyklistu, ktorý sa v ňom zapojil do akcie, bola udelená pokuta 500 frankov. Jonathan Vaughters, šéf EF Pro Cycling, si na Twitteri neodpustil uštipačný komentár: "UCI sa vždy snaží o to, aby bolo všetko v záujme športu. Nie je to tak? Ďakujeme za pokutu za šialeného káčera na našich dresoch. Veríme, že si disciplinárka užije večeru na náš účet."

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa EF Pro Cycling (@efprocycling),

UCI sa však bráni jasne napísaným pravidlom o tom, že každý nový dres musí byť schválený príslušným orgánom, vrátane dočasne zmenených dizajnov pre určitý event. Pred Giro d'Italia 2020 však Američania prezentovali iný dres a až následne sa snažili o zregulovanie toho, čo mali pripravené. Na trať už vpustení boli, preteky navyše majú za sebou prvé dve etapy, no EF to len tak neprejde.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora