Cyklistika - 18.10.2020 20:52

Alaphilippe bojoval o víťazstvo, no zlomila ho motorka

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste.tv/youtube

Aj majster sveta sa potkne? NIe, aj majstra sveta môže skoliť motorka. 

Niečo takéto sa stalo úradujúcemu cyklistickému majstrovi sveta Francúzovi Julienovi Alaphilippovi. Ten má totiž po zrážke s motorkárom na nedeľňajších pretekoch Okolo Flámska

zlomené dve záprstné kosti na pravej ruke.  Víťazom 104. ročníka pretekov Okolo Flámska, ktoré z tradičného jarného termínu museli byť preložené na jeseň, sa stal Holanďan Mathieu van der Poel.

Alaphilippe narazil necelých 35 kilometrov pred cieľom do rozhodcu na motorke. Krátka nepozornosť ho možno stála víťazstvo, keďže v tom čase bol v úniku spoločne s Holanďanom a neskorším víťazom Mathieu van der Poelom a Belgičanom Woutom van Aertom. Pravdepodobne v tom momente komunikoval cez vysielačku so športovým riaditeľom svojho tímu Elegant-Quick Step. 

Diskutuje sa o potrebe prítomnosti motorkára na danom mieste. . "Podľa toho, čo viem, mal sa pohybovať až za skupinkou vedúcich jazdcov, navyše, ak už tam bol, nemal byť pri vnútornom oblúku zákruty, ale vonkajšom. Cyklisti vždy volia najkratšiu trasu," uviedol  Patrick Lefevere.


      

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora