Program
Cyklistika - 02.07.2021 14:08

Priveľa emócií. Organizátori Tour stiahli oznámenie na narušiteľku

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita

V úvodnej etape Tour de France spôsobila hromadný pád, pri ktorom sa zranili viacerí cyklisti. Mohla za to jej hrubá nedbanlivosť, keď provizórnym plagátom pozdravovala svojich starých rodičov, no balík pretekárov nemal šancu vyhnúť sa jej. Organizátori podujatia preto na ňu podali trestné oznámenie a po štyroch dňoch ju polícia vypátrala a zatkla. Za čin jej hrozil trest odňatia slobody na tri mesiace, no to vyvolalo v spoločnosti veľkú odozvu aj množstvo zlostných a nespokojných reakcií. To viedlo vedenie Tour k ďalšiemu činu.

Trestné oznámenie stiahlo a narušiteľka by mala vyviaznuť bez vážnejšej ujmy. Jej hlúposť pritom spôsobila pád desiatok jazdcov a niekoľkí z nich preň odstúpili. Svojho času najhľadanejšia žena vo Francúzsku nateraz mala ostať v anonymite, hoci viaceré médiá prezradili jej identitu a všeobecne existovala veľmi malá šanca, že by pri všetkom spôsobenom rozruchu ostala bez individuálneho záujmu. K tomu smerovali aj prvotné vyhlásenia organizátorov, ktorí takto chceli zabezpečiť, aby menšina bezohľadných ľudí nepokazila šou širokej verejnosti.

"Celá záležitosť je až príliš nafúknutá. Ešte raz by sme vám chceli pripomenúť, že pri pretekoch stále platia bezpečnostné pravidlá, ktoré je nutné dodržiavať. Dávajte pozor na svoje deti aj zvieratá a predovšetkým rešpektujte bezpečnosť cyklistov. Oni sú tí, ktorí si zaslúžia byť naživo v televízii," vyhlásil Christian Prudhomme, šéf slávnych cyklopretekov. Poľahčujúcou okolnosťou mohol byť aj samotný odkaz, ktorý diváčka prezentovala. Pokiaľ by šlo o nevhodný text alebo reklamu, hnev by bol väčší ako pri snahe potešiť starých rodičov, sediacich pri televíznej obrazovke.