Program
Cyklistika - 11.01.2022 13:14

Organizátorom Okolo Slovenska udelila veľkú pochvalu UCI

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita

Organizátori cyklistických pretekov Okolo Slovenska dostali početné pochvaly a ocenenia v slovenskom prostredí a v rámci ankety Športovec roka boli ocenení za správu podujatia aj poskytnuté tlačové služby. Spokojné boli zúčastnené tímy a aj Medzinárodná cyklistická únia. Slovenskému eventu, ktorý v septembri napísal už svoj 65. ročník, udelila najvyšší stupeň známky vo všetkých vyhodnotených parametroch. Vychválila tak celkový priebeh, bezpečnosť akcie, televíznu produkciu, ubytovanie pre zúčastnené tímy aj divácku kulisu. Ku známke "A" nebola dodaná žiadna námietka, čo vysiela veľmi pozitívny signál aj do budúcnosti.

Okolo Slovenska je tak "zelené" už druhý rok po sebe. To napríklad zvyšuje pravdepodobnosť účasti ďalších hviezdnych mien na pretekoch, ktoré sa jazdili z Košíc cez Spiš a Oravu až do Trnavy. "Celkovo to bola dobrá akcia, ktorú organizovali zanietení ľudia, pričom nič nebolo ponechané na náhodu. Verejnosť si vzala preteky k srdcu a užila si ich krásu. Organizátori sa o všetko postarali a všetky malé problémy boli okamžite riešené. Fantastická spätná väzba od všetkých tímov, pričom neboli žiadne problémy. Vynikajúce a bezpečné cestné preteky s dodržanými Covid protokolmi. Prvá trieda," píše sa v pochvalnej správe UCI.

Generálny riaditeľ pretekov Peter Privara síce uznáva, že dodržanie prísnych protokolov nie je jednoduché, no organizačný tím spravil maximum pre to, aby sa vyhovelo vo všetkých bodoch. "Dá sa to vďaka tímu ľudí, ktorí na tom pracujú celý rok, vďaka podpore partnerov našich pretekov. Týmto im z úprimného srdca chcem ešte raz poďakovať za prostriedky venované pretekom Okolo Slovenska. A samozrejme, dôležitú úlohu zohrávala i výborná spolupráca s Policajným zborom SR, s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu, Ministerstvom dopravy a organizáciou Slovakia travel. Už teraz aktívne pracujeme na novom ročníku, a urobíme znova maximum pre výborný priebeh podujatia," zareagoval na hodnotenie.