MS - 27.09.2017 11:02

Dvaja majstri sveta. Peter Sagan vymenil cestný bicykel za horský

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, huste.tv

Peter Sagan dal opäť verejne na známosť, že je cyklistický obojživelník. Len dva dni po fenomenálnom treťom triumfe na majstrovstvách sveta v pretekoch s hromadným štartom v Bergene sa v rámci prezentácie novej trate pre horské bicykle neďaleko rakúskeho Lienzu predstavil na "horáku". Spoločnosť mu robil úradujúci majster sveta v cyklistickom cross country maratóne Rakúšan Alban Lakata. Vyskúšali si jazdu v technicky náročnom teréne, video z nej sa objavilo aj na webe CyclingNews.

"Stále jazdím aj na horských bicykloch. Táto nová cyklotrasa, ktorá nesie meno Albana Lakatu, sa naozaj vydarila. Každý si na nej niečo nájde. Naše prvé jazdy boli parádne, gratulujem ľudom z Východného Tirolska k tomuto MTB projektu," uviedol Peter Sagan podľa stránky Velomotion, cituje ju aj portál Cyclingnews.

Nová cyklotrasa má dĺžku 2,2 km a je súčasťou projektu na podporu turistiky vo východotirolskom regióne. jeho súčasťou je otváranie nových možností pre rekreáciu na horských bicykloch. Podľa miestnych sú ďalšie trasy vo výstavbe a mali by byť dokončené ešte v tejto sezóne. "Región Lienz Dolomity má potenciál stať sa o niekoľko rokov jednou z popredných turistických destinácií v Alpách. Aktuálne otvorená trasa Lakata a parky v Kals sú len začiatkom našej ofenzívy," uviedol šéf Združenia cestového ruchu vo Východnom Tirolsku Franz Theurl.

Peter Sagan počas návštevy Rakúska pre miestne médiá zopakoval, že v tomto roku už jazdiť nebude a chce sa venovať rodine, najmä manželke, s ktorou očakávajú príchod prvého potomka. "Nechajte ma užiť si toto víťazstvo. Nechcem ešte rozmýšľať o tom, čo bude budúci rok," odpovedal Sagan na otázku, aký program plánuje pre sezónu 2018.