MS - 30.09.2018 14:56

Trpký koniec Sagana v Innsbrucku! Titul majstra sveta neobháji

Zdroj: huste.tv, sita

Po troch rokoch sa skončilo kraľovanie Petra Sagana na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike. V nedeľňajších pretekoch s hromadným štartom na šampionáte v rakúskom Innsbrucku 28-ročný Slovák nenadviazal na svoje tituly z amerického Richmondu, katarskej Dauhy a nórskeho Bergenu a po piatom prejazde priestorom cieľa približne 80 km pred koncovkou 258,5 km dlhých pretekov odstúpil. Saganovi zjavne nesadol náročný vrchársky profil v Innsbrucku, už 95 km pred cieľom strácal kontakt so skupinou hlavných favoritov a jeho mimika tváre naznačovala, že má toho plné zuby. Ešte predtým sa rozlúčili aj zostávajúci šiesti Slováci Juraj Sagan, Marek Čanecký, Patrik Tybor, Erik Baška, Martin Haring a Martin Mahďar.

"Nie najlepšia príprava pred MS, ťažký profil a vysoké tempo v kopcoch Sagana vypojili z obhajoby ďaleko pred cieľom," napísal špecializovaný web cycling-info.sk.

Vlani v nórskom Bergene Peter Sagan dovŕšil víťazný hetrik a stal sa prvým cyklistom v histórii, ktorému sa podarilo vyhrať preteky s hromadným štartom na MS trikrát v neprerušenej sérii. Okrem Sagana majú tri tituly majstra sveta na konte aj Belgičania Eddy Merckx a Rik van Steenbergen, Španiel Óscar Freire a Talian Alfredo Binda.