MS - 12.09.2019 12:56

Silná konkurencia aj príprava na MS. Sagan vymenil Okolo Slovenska za obľúbené klasiky v Québecu a Montreale

Zdroj: sita, huste.tv

Mimoriadne silná konkurencia čaká na Petra Sagana na dvojici kanadských jednorazových pretekov v Québec City a Montreale (13. a 15. 9.). Okrem trojnásobného majstra sveta z tímu Bora-Hansgrohe sa na najväčších severoamerických klasikách patriacich do prestížneho seriálu WorldTour predstavia aj Talian Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), Francúz Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick Step), Austrálčan Michael Matthews (Sunweb), Brit Geraint Thomas, Poliak Michal Kwiatkowski (obaja Ineos) či Belgičania Greg van Avermaet (CCC Team) a Tim Wellens (Lotto Soudal).

V Québecu sa bude jazdiť na členitom mestskom okruhu s dĺžkou 12,6 km, cyklisti ho absolvujú 16-krát, čiže dovedna 201,6 km. V Montreale si cyklisti pridajú dva okruhy navyše a dovedna na nich čaká 219,6 km (12,2x 18). Sagan vyhral klasické preteky v Québec City v rokoch 2016 a 2017. V edícii 2017 to bolo vtedy jeho jubilejné sté víťazstvo v profikariére na ceste. V Montreale bol rovnako úspešný už v roku 2013. Najväčšie kanadské cyklistické preteky sa tento rok uskutočnia po desiaty raz. Sagan sa na nich predstaví po šiesty raz a po ročnej prestávke. V rámci prípravy absolvoval aj jazdy v teréne v americkom Park City. Preteky v Kanade budú pre Sagana súčasť prípravy na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia koncom mesiaca v anglickom Yorkshire.

"Som veľmi rád, že som späť, lebo tieto preteky patria medzi moje obľúbené," uviedol Peter Sagan na tlačovej konferencii, cituje ho twitter podujatia. Bora-Hansgrohe zverejnila zostavu pre obe kanadské jednorazové preteky. Okrem Sagana v nej figurujú Nemci Marcus Burghardt a Christoph Pfingsten, Taliani Cesare Benedetti a Daniel Oss, Rakúšan Patrick Konrad aj Austrálčan Jay McCarthy.

"V Québec City a Montreale už desaťročie vítame výkvet svetového profipelotónu. Cyklisti sem radi chodia pre skvelú organizáciu aj vrelé prijatie fanúšikmi. Fantastické štartové pole v roku nášho desiateho výročia je odmenou za všetky hodnoty, ktoré sme vložili do tohto podujatia," povedal videprezident GPCQM Marcel Leblanc v tlačovej správe organizátorov.

Preteky v Québec City sa začnú v piatok o 17.00 h SELČ a predpokladaný záver bude po 22.00 h. V Montreale sa začne v nedeľu pretekať rovnako o 17.00 h SELČ, víťaz sa očakáva v cieli po 22.30 h.

Tagy: Peter Sagan