Peter Sagan - 13.10.2020 16:13

VIDEO: Sagan vyhral po 461 dňoch etapu!

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste.tv/sita

Peter Sagan suverénne triumfoval v utorňajšej 10. etape Giro d'Italia a konečne sa dočkal prvého víťazstva od 10. júla minulého roka, keď vyhral etapu na Tour de France, a na konte už má úspechy na všetkých troch podujatiach Grand Tours. Spolu to je 17 triumfov. 12 na Tour de France, 4 na Vuelta a Espana a prvý na Gire. 

Čakanie slovenského jazdca Petra Sagana z tímu Bora-Hansgrohe na víťazstvo na podujatiach Grand Tour sa skončilo. Tridsaťročný Žilinčan triumfoval v utorkovej 10. etape na pretekoch Giro d'Italia. Peter Sagan zvládol najlepšie trať dlhú 177 km z Lanciana do Tortoreta a po utorku už má na svojom konte víťazstvo na všetkých troch Grand Tour - Tour de France, Vuelta a Espaňa aj Giro d'Italia. Aktuálne už vyhral 17 etáp na spomenutých vrcholných pretekoch, k dvanástim na Tour a štyrom z Vuelty pridal premiérové na Gire.

Väčšiu časť utorkovej 10. etapy strávil slovenský jazdec v úniku. Najprv to bolo v skupine, z ktorej však postupne odpadávali cyklisti a napokon prišiel čas pre Sagana. Sólojazdou strávil Peter Sagan posledné kilometre.

Druhý za Saganom prišiel do cieľa s odstupom 19 sekúnd Američan Brandon McNulty z tímu UAE-Team Emirates, tretí finišoval portugalský jazdec Joao Almeida Deceuninck - Quick Step (+23 s) ako líder celkovej klasifikácie. Almeida má v celkovom hodnotení náskok 34 sekúnd pred Holanďanom Wilcom Keldermanom, tretí je priebežne Španiel Pello Bilbao (Bahrain - McLaren) s odstupom 43 sekúnd na lídra.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora