Peter Sagan - 17.05.2021 19:42

Nádherné víťazstvo Sagana na Gire!

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: HUSTE.tv

Toto víťazstvo bude patriť k highlightom Petra Sagana v jeho kariérnom videu. V pondelkovej 10. etape 104. ročníka Giro d'Italia zvíťazil a oblieka si aj cyklámenový dres pre lídra bodovacej súťaže.

Zaujímavosťou je, že vlani vyhral Sagan taktiež v desiatej etape. 

V televíznom rozhovore pre talianskych organizátorov sa prihovoril fanúšikom aj v slovenčine: "Ďakujem, že ste pozerali celú etapu, ďakujem celému tímu, ktorý odviedol skvelú robotu a som rád, že som mohol vyhrať. Uvidíme, ako to pôjde ďalej," Pre tridsaťjedenročného Slováka je to druhé víťazstvo na Gire, tretie v sezóne a 117. v kariére.

Za prvé miesto si pripísal 50 bodov do súťaže o cyklámenový dres, dokopy ich má 108 a je prvý. Gaviria a Cimolai strácajú zhodne 17 bodov. Sagan tento dres veľmi chce, ale uvedomuje si, že má za sebou len polovicu pretekov.  "Dnes to bol pre nás skvelý deň. Oproti predchádzajúcim etapám som nemal lepšie nohy, ale nemal som vždy dobrú pozíciu a v dojazde som nedokázal vyhrať. V tom poslednom dojazde som skoro skončil na zemi, čo sa našťastie nestalo. Dnes vďaka tímu som dokázal vyhrať. Uvidíme ako to pôjde ďalej a či dokážem získať bodovací cyklámenový dres. Musíme to brať deň za dňom, je pred nami ešte polovica Gira," pokračoval Sagan.


Bodovacia súťaž: 1. Sagan 108, 2. Gaviria 91, 3. Cimolai 91

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora