Etapy - 08.09.2020 17:20

10. etapa: Sagan tretí, prehral s Bennettom

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste.tv/TdF

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval na treťom mieste v utorkovej 10. etape na 107. ročníku Tour de France a aj keď sa premiérovo v tomto roku dostal na pódium, prišiel o zelený dres lídra bodovacej súťaže. Vzal mu ho jeho bývalý kolega z tímu Bora-Hansgrohe Sam Bennett (Deceuninck Quick-Step), ktorý sa stal víťazom utorkovej 10. etapy.

Po náročnom pyrenejskom víkende strávil pelotón Tour de France pondelkový voľný deň v prímorskom departmente La Charente na západe Francúzska. V utorok cyklisti absolvovali 168,5 km po úplnej rovine medzi dvoma ostrovmi Ile d'Oléron a Ile de Ré. Šprintérska prémia prišla na rad po 129 km v Chatellailon-Pláge a Peter Sagan v nej bol druhý, náskok na Bennetta v bodovacej súťaži zvýšil na 9 bodov. V celkovom súčte však už "slovenský rýchlik" stráca na Bennetta 21 bodov, keďže Ír v cieli získal až 50 bodov a Sagan iba 20.

Peter Sagan sa počas celej utorkovej etapy takticky držal v ústraní a vpred vyrazil až v úplnom závere. Nad jeho sily bol napokon okrem Bennetta aj Austrálčan Caleb Ewan z tímu Lotto Soudal.

Na čele celkového hodnotenia sa nič nezmenilo - vedie Slovinec Primož Roglič (Jumbo-Visma) s náskokom 21 sekúnd pred Eganom Bernalom z Kolumbie (Ineos Grenadiers) a 28 sekúnd pred Francúzom Guillaumom Martinom z Cofidisu.

Aj stredajšia 11. etapa TdF má prívlastok rovinatá. Povedie zo Châtelaillon-Plage do Poitiers a meria 167 kilometrov.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora