Vuelta - 06.09.2019 09:43

Televízna helikoptéra na Vuelte odhalila pestovateľa marihuany

Zdroj: huste.tv/Twitter

Nie každý je takým cyklistickým fajnšmekerom, aby si vedel naplno vychutnať štvorhodinový cyklistický závod. Predstavte si však, že by vás takéto preteky dostali do problémov so zákonom, a to aj bez toho, aby ste sa o ne zaujímali. V týchto dňoch prebieha prestížna Vuelta a počas jednej z etáp dostala katalánska polícia zadarmo tip na trestný čin. Pri prechode cez mesto Igualada kamera vo vrtrulníku zachytila na streche jedného z domov peknú marihuanovú záhradku.

Pestovanie tejto rastliny je v Španielsku trestným činom a jeho porušenie zaváňa odňatím slobody na tri až šesť rokov. Strážcovia zákona sa ihneď po prenose a prijatí oznámenia na strechu vybrali a medzi solárnymi panelmi našli až štyridsať nezákonne zasadených rastlín konope. Majiteľov malej plantáže však zatiaľ nechytili. Predtým, ako polícia zasiahla, sa video šírilo sociálnymi sieťami a pestovateľ mal dostatok času na to, aby odstránil všetky indície, ktoré smerujú k nemu.

V každom prípade, polícia sa celou situáciou zaoberá a po pestovateľovi marihuany pátra. Pokiaľ trasa cyklopretekov prechádza popri bydlisku, konkrétni ľudia si dajú odteraz oveľa väčší pozor na to, aby vysielatelia neodhalili nič, čo by pred ich očami malo ostať skryté.