Ešporty - 30.09.2018 14:04

AS Trenčín je slovenským priekopníkom v segmente ešportov

Zdroj: huste.tv

Ešporty zažívajú v súčasnosti obrovský vzostup a stávajú sa stále populárnejšími. Dokonca natoľko, že sa špekulovalo, či by náhodou nemohli byť zaradené do olympijského programu. Na tento trend reagujú aj viaceré športové kluby, vo futbalovej Európe napríklad Ajax Amsterdam, AS Rím či Manchester City. Svoj ešportový tím si založili aj v Trenčíne pod hlavičkou Asociácie športov a na Slovensku sa tak stali vôbec prvým profesionálnym športovým klubom, ktorý do tohto sveta vstúpil. V ktorej konzolovej hre bude mať AS zastúpenie, zrejme ťažké uhádnuť nie je. Pôjde o sériu Fifa.

Klubový web citoval marketingového manažéra Igora Schlesingera: "Segment eSports rastie rýchlym tempom. Rýchlo sa rozvíja po celom svete. Počas nedávnych Ázijský hier bol súčasťou programu po boku klasických individuálnych a tímových športových disciplín. Vstupom do tohto segmentu deklarujeme aj snahu priniesť v najkratšom možnom čase náš tím do hry FIFA,"

Pod hradom Matúša Čáka nepochybujú o tom, že aj v tomto smere udajú trend a na tejto ceste ich v krátkom čase budú na Slovensku nasledovať viacerí. Trenčania navyše nie sú žiadnymi druholigistami a ani v konzolovej hre byť nehodlajú. Pod svoje krídla dotiahli Team Brave, ktorý sa v česko-slovenskej komunite hráčov radí medzi to najlepšie.