Ešporty - 22.03.2020 22:30

Virtuálne preteky Formuly 1 poznajú svojho víťaza

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Keďže Formula 1 patrí medzi športy, ktoré si bežný smrteľník môže vyskúšať prostredníctvom počítačovej či konzolovej hry, prišla s iniciatívou zorganizovať virtuálne preteky. Dnes sa totiž pôvodne mala konať Veľká cena Bahrajnu, teda druhé podujatie v plánovanej sezóne 2020. To sa však reálne nepodarilo a tak sa o slovo prihlásila virtuálna hra F1 2019.

Spomedzi aktuálnych pilotov sa pretekov zúčastnili Lando Norris a Nicholas Latifi, no nechýbali aj jazdci, ktorí nedávno v seriáli F1 pôsobili. Ide napríklad o Nica Hülkenberga, Stoffela Vandoorna či Estebana Gutierreza, no zapretekal si aj brat Lewisa Hamiltona Nicolas. Závod pozostával z osemnásťminútovej kvalifikácie a samotnej Veľkej ceny, ktorá bola napokon odjazdená na vzdialenosť 14 okruhov.

V kvalifikácii bol najúspešnejší rakúsky jazdec Philipp Eng v službách tímu Red Bull Racing. Bývalý pretekár v rôznych automobilových či formulových kategóriach viedol počas celej “osemnásťminútovky” a nedal tak šancu ostatným zúčastneným. Na druhom mieste sa v kvalifikácii umiestnil bývalý jazdec Esteban Gutierrez a pomerne vysoko figurovali vo výsledkovej listine aj Nicholas Latifi či Nico Hülkenberg. Problémy s internetovým pripojením mal Lando Norris, ktorý však zahviezdil v pretekoch.

Zo sedemnásteho miesta na štarte sa totiž prebojoval na konečnú piatu priečku a v niekoľkých prípadoch ukázal, že je aktuálnym pretekárom Formuly 1 vzhľadom na situácie na trati. Víťazom Veľkej ceny Bahrajnu sa stal pilot Formuly 2 a člen jazdeckej akadémie Renaultu Guanyu Zhou, ktorý nechal za chrbtom Stoffela Vandoorna a Philippa Enga. Práve táto dvojica ho doplnila na pódiu.

Virtuálna Veľká cena Bahrajnu, výsledky:
1. Guanyu Zhou (pretekár Formuly 2)
2. Stoffel Vandoorne (bývalý pretekár Formuly 1)
3. Philipp Eng (bývalý pretekár automobilových sérii)
4. Jimmy Broadbent (youtuber a streamer)
5. Lando Norris (pretekár Formuly 1)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora