Ešporty - 05.04.2020 12:00

Virtuálne preteky F1 už dnes so zvučnými menami

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Už dnes večer pokračujú virtuálne preteky seriálu Formuly 1. Namiesto pôvodne plánovanej Veľkej ceny Vietnamu si piloti zmerajú sily na austrálskom okruhu v Melbourne. Závod spoločne s kvalifikáciou má naplánovaný štart na 21:00 nášho času a fanúšikovia si ho budú môcť vychutnať na sociálnych sieťach samotnej Formuly 1.

Na štartovom rošte sa predstavia známejšie mená ako tomu bolo v prvom prípade v Bahrajne. Tentokrát potvrdila účasť až šestica aktuálnych pilotov, ktorá je doplnená zvučnými menami. Za Ferrari svoje schopnosti ukáže Charles Leclerc, ktorému bude tímového kolegu robiť jeho brat Arthur. Zaujímavo to poskladali aj v McLarene, kde si po bok Landa Norrisa sadne bývalý pretekár Jenson Button. Z aktuálnych pilotov sa predstavia aj Nicholas Latifi, George Russell, Alex Albon a Antonio Giovinazzi.

Pretekať sa bude na trati v austrálskom Melbourne, kde zvykne seriál F1 každú sezónu štartovať. Pôvodne sa počas tohto víkendu mala konať Veľká cena Vietnamu, no tá sa vo videohry F1 2019 nenachádza, keďže si svoju premiéru mala odbiť práve v tejto sezóne. Podujatie by malo pozostávať z kvalifikácie a následného závodu, ktorý by však mal obsahovať 28 kôl, čo je zhruba polovica z tradičnej porcie v Albert Parku.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora