Ešporty - 05.04.2020 22:13

Leclerc víťazom virtuálnej Veľkej ceny Austrálie!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Po premiére spred dvoch týždňov sa predstavitelia Formuly 1 rozhodli pokračovať vo virtuálnych pretekoch. Dnes večer sa tak po Veľkej cene Bahrajnu konalo druhé podujatie a to konkrétne Veľká cena Austrálie, ktorá bola určená ako náhrada za pôvodne naplánovanú Veľkú cenu Vietnamu. Pretekov sa zúčastnili aj súčasní piloti seriálu ako Charles Leclerc, Alex Albon či Lando Norris.

Závodu predchádzala osemnásťminútová kvalifikácia, ktorá bola mimoriadne vyrovnaná. Najrýchlejší bol Christian Lundgaard, pretekár Formuly 2 jazdiaci vo virtuálnom svete za Renault. Za chrbtom nechal Charlesa Leclerca na Ferrari a Georgea Russella na Williamse. Lundgaard však dostal penalizáciu a tak z pole position odštartoval pilot Ferrari. Technické problémy nedovolili odštartovať Landovi Norrisovi a bývalému pretekárovi F1 Estebanovi Gutierrezovi.

Práve Leclerc bol najúspešnejším jazdcom celých pretekov, keď viedol od začiatku až do konca a pripísal si tak suverénne víťazstvo pri svojej premiére vo virtuálnej sezóne Formuly 1. Na druhom mieste sa umiestnil taktiež konzistentne jazdiaci Christian Lundgaard a tretiu priečku uhájil George Russell. Solídny výkon predviedol aj Leclercov brat Arthur, ktorý je pilotom akadémie Ferrari a vo virtuálnych pretekoch obsadil štvrtú priečku. Najbližšie by sa virtuálna Veľká cena mala konať o dva týždne, keďže v tom termíne bol naplánovaný závod v Číne.

Virtuálna Veľká cena Austrálie, výsledky:
1. Charles Leclerc (pretekár Formuly 1)
2. Christian Lundgaard (pretekár Formuly 2)
3. George Russell (pretekár Formuly 1)
4. Arthur Leclerc (pretekár Formuly 4)
5. Antonio Giovinazzi (pretekár Formuly 1)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora