Ešporty - 14.04.2020 15:22

Nadal, Murray či Bouchardová si zahrajú virtuálny turnaj

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/ESPN.com

Po virtuálnom futbale, basketbale, šípkach, Formuly 1 či MotoGP prichádza virtuálny tenis. Prvým turnajom má byť podujatie v španielskom Madride, kde sa mal odohrať regulérny turnaj začiatkom mája. Virtuálna obdoba je na programe od 27. do 30. apríla a tenisti budú hrať z domu. Medzi hráčov, ktorí potvrdili účasť sú už Rafael Nadal, Andy Murray či Eugenie Bouchardová.

Okrem týchto mien by sa tohto experimentálneho turnaja mali zúčastniť aj David Goffin, John Isner, Karen Chačanov, Kristina Mladenovičová a Kiki Bertensová. Pre oba pavúky, mužský aj ženský, je vypísaná aj finančná odmena. Prize money v hodnote 150-tisíc eur budú môcť víťazi jednotlivých kategórii tenistom, ktorí majú v období koronavírusu existenčné ťažkosti, keďže nemôžu hrať žiadne turnaje.

Ďalších 50-tisíc eur poputuje na boj proti koronavírusu. Oba pavúky by mali obsahovať šestnásť hráčov a bude teda zaujímavé sledovať, aké mená na zoznam zúčastnených postupne pribudnú. Na reálnom turnaji by najväčším favoritom bol samozrejme antukový kráľ Rafael Nadal, no uvidíme ako mu to pôjde na hracej konzole.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora